19. septembar 2013.19. sep 2013.
IZ PERA NAJSTARIJEG ŽIVOG PISCA SRBIJE

ČIKA VITA OD A DO Š

Knjiga „Šabac od A do Š“, iznikla ovih dana iz literarne baštine Vitomira Vite Bujišića ““ 23-ća u ukupnom njegovom snopu ““ iskazuje Vitinu umnu vitalnost u njegovih 96 leta, kroz prikaz viđenih Šapčana u prohujala doba
Knjigu posvećuje, kako autor navodi na unutrašnjoj strani korica: „Dragim kolegama: Obradu Koviću, Stevi Matiću, Nikoli Devuri, Tomislavu Arsenoviću, Peri Savkoviću, Draganu Filipoviću, Radovanu Mirazoviću, Milenku Kovačeviću, Bori Oljačiću, Slobodanu Ristanoviću, Draganu Mićiću, Stani Munjić, Velji Miloševiću i Milojku Đokoviću, sa kojima sam se najviše družio u mojim poodmaklim godinama i menjao mišljenja o prošlosti, sadašnjosti i budućnosti Srbije“. Svi su oni, svako na svoj način i svojevremeno, ostavljali trag u svojim publikacijama, knjigama, izjavama i napisima u radijskim, elektronskim i štampanim medijima o čika Viti, svom poštovaocu i učitelju novinarskog zanata i umeća.
Recezent knjige je Obrad Ković. Likovna rešenja korica su Radovana Mirazovića. Tehnička obrada i unos teksta su Slobodana Blagojevića. Pečatirana je u prestižnoj šabačkoj štampariji „Čivija Print“.
Od 1999. do danas, Bujišić je obelodanio 22 knjižna naslova, a prvi ““ „Štampa i radio u Podrinju“, pre skoro četiri decenije. Posle svake je bio upitan od prijatelja, ali i neznanih poštovalaca: „A koja je sledeća knjiga?“, sa željom za dug, pre svega, životni, potom i za stvaralački staž. Ovo pitanje se i nadalje podrazumeva.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa