19. septembar 2013.19. sep 2013.
OPŠTINA VLADIMIRCI: DIREKCIJA ZA PUTEVE

PUTEVI VENE SELA

Ako je išta bitno za selo onda su to putevi. Obilazeći one samo naizgled sporedne koji vode do njiva, neko od žitelja sela kroz koja smo išli reče da su vene sela. Direcija za puteve i građevinsko zemljište upire maksimum napora da sve dovede u red, probije one pravce koji više decenija nisu bili u upotrebi i pošljunči što se u okviru plana i sredstava da uraditi.
- Uz letnje održavanje, krpljenje udarnih rupa i posipanje puteva kamenom u razuđenoj mreži i 29 sela bilo je obilje posla. Radi se i o putevima koji povezuju sela pa je tim bitniji rad i urađeno ali i pomoć meštana koja nije izostala. Sve je to naravno iziskivalo značajna sredstva, ali to je i pravi put da se pomogne selu i mladi ostanu na prededovskim ognjištima, kaže direktor Direkcije Goran Zarić.
U selu Krnić obišli smo putni pravac Krnić-Suvo selo, gde se nije moglo proći ni teškom mehanizacijom, a sada je milina voziti.
- Mi smo nailazili na slike zaraslih puteva poput šuma. Upornim radom i znalačkim pristupom, eto uradili smo ovakve puteve, a slede novi pravci i ovde u Krniću i Jazovniku a za priču je put Matijevac-Lojanice, koji je park jedan a nije skoro 50 godina bio urađen, kaže izvođač radova Rade Makević.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa