19. septembar 2013.19. sep 2013.
O UČINjENOM U PRETHODNOM PERIODU I PLANOVIMA ZA BUDUĆI RAZVOJ SA PREDSEDNIKOM OPŠTINE KRUPANj, RADOM GRUJIĆEM

OŽIVETI SELO ZNAČI SAČUVATI KRUPANj

Iako su budžetska sredstva bila oskudna, opštinsko rukovodstvo u proteklom periodu uspelo da realizuje nekoliko značajnih programa . Prirodne osobenosti kraja kao i tradicija voćarske proizvodnje i stočarstva čine dobar potencijal za razvoj poljoprivrede. S tim u vezi iz opštinske kase izdvojeno oko 18 miliona dinara za različite vidove podsticaja, dok je za narednu godinu planirano da se u ove svrhe opredeli više novca. Međutim, nadležni tvrde da pravog oporavka sela može doći samo oživljavanjem za
Sa godišnjim budžetom od 525 miliona dinara opština Krupanj spada u nerazvijena područja. No, uprkos oskudnim sredstvima, u opštinskoj upravi se intenzivno radi na ostvarenju zacrtanih ciljeva koji bi trebalo da doprinesu boljem životu u Rađevini. Kada je reč o infrastrukturi, ove godine, prednost je imala rekonstrukcija putne mreže.
-Akcenat je bio na lokalnim putevima. Na teritoriji opštine Krupanj imamo 227 kilometara lokalnih puteva, od toga 76 kilometara je pod asfaltom. Ovde je urađen veliki posao, jer je svih 76 kilometara deonica koje su bile u katastrofalnom stanju sada okrpljeno. Budžetom je programski predviđeno asfaltiranje puta u Šljivovi kao i asfaltiranje puta u Mojkoviću. Radovi su sa uspehom privedeni kraju, dok je asfalt postavljen i u pet gradskih ulica u Krupnju - naveo je predsednik opštine Krupanj Rade Grujić i objasnio da kada je reč o realizaciji programskog dela budžeta predstoji veliki posao a to je izgradnja kolektora za prečišćavanje otpadnih voda u donjem delu grada.
Selo bez zadruge ne može opstati
Prirodne osobenosti kraja kao i tradicija voćarske proizvodnje i stočarstva čine dobar potencijal za razvoj poljoprivrede. S tim u vezi je za različite podsticaje i kredite iz opštinske kase opredeljeno 18 miliona dinara, dok je za narednu godinu planirano da se u ovu svrhu opredeli više novca.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa