19. septembar 2013.19. sep 2013.
IZMEĐU REDOVA

TRANSPARENTNI VAŠAR

Protekla sedmica nije obilovala nekim, za ovu rubriku, zanimljivim događajima. Političari su u senci svetskih zbivanja više bili posvećeni sebi, sportisti su se nadigravali a sladokusci nauživali. Oni koji kradu manje su to radili, verovatno su se isprepadali a oni što ih navatavaju ni sada nisu sustajali. Oni što mogu i znaju da uživaju opet su to radili pretežno na skrovitim mestima a oni što ne mogu, niti znaju da uživaju, e oni su to kao svakad radili javno, što bi se novojevropski reklo, transparentno.
A i vašar je transparentan. Niko ništa ne krije a ustvari, sve je tajna.
Eto tako, počeo i šabački vašar. Neki bi rekli da je vašar u Šapcu. Ko šta misli, đavo će ga znati.
Nekada se na vašar dolazilo da se vidi i bude viđen, da se lepo pojede, dobro popije, čuje žestoka muzika a bome i zapeva. Bilo je tu izloženo svega i svačega, kaže narod od igle do lokomotive. A kako su naše lokomotive prozviždale pored nas sad je i vašar ostao primeren standardu. Osvojile su ga inostrane krpe i krpice kojima se moderni Srbi odevaju ne bi li prikladnije ušli u Jevropu. Pa i nije red da tamo idemo gologuzi.
Dobro je što je Čivijada održana nekoliko dana pre vašara. Ko tamo nije imao čemu da se nasmeje, verovatno će na vašaru naći nešto smešno.
A što se tiče političkog života, ovako stoje stvari. “Mi se nalazimo na brodu koji tone a od tog broda mi moramo napraviti jahtu“- reče jedan od naših zvaničnika. I šta sad, zna se da je brod veći, znači na jahtu neće stati svi Srbi. Neko će morati da pliva.
Takođe jedan zvaničnik je ukazujući na neke političke pojave naveo kako je taj narečeni čin baš “protiv prirodni blud“. Znači li to da je sve ono drugo u političkim odnosima, a što nije narečeno, ustvari baš prirodni blud.
Neki naši pokrenuli akciju za izbor najlepše bebe. Baš lepo. A još lepše je to što je najlepši penzioner izabran još pre neku godinu, nekako sa izborima.
Na jednom graničnom prelazu carinici otkrili zlatan nakit u teglama sa ajvarom. A kad sebe su još pojedinci predlagali da se ajvar proglasi srpskim brendom.
Eto, tako!

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa