19. septembar 2013.19. sep 2013.
BEZBEDNOST U TAKSIJIMA

NE SEDAJTE U “DIVLjAKE“

Pre izvesnog vremena u redakciju „Glasa Podrinja“ došla je majka čija je maloletna ćerka doživela neprijatnost pri povratku kući taksi vozilom. Naime, prema rečima ove žene, devojka je pozvala taksi od Starog Grada, on ju je odvezao na njoj nepoznatu lokaciju, a kada je shvatila da ne zna gde se nalazi i da neće imati dovoljno novca zamolila ga je da je odveze do kuće gde će mu dati pare. Prema njenim daljim navodima, taksista je na to odgovorio da mu je dosta neplatiša, oteo telefon od devojke i izbacio je iz automobila.
Slučaj je prijavljen policiji. Kako saznajemo, identifikovano je i taksi vozilo i vozač, kod kog je pronađen telefon i on je vraćen oštećenoj. Obe strane su dale izjave i upućene su na dalje nadležne institucije.
Obzirom da je devojka pozvala „Čivija radio taksi“ odmah su se obratili i njima da im pomognu u pronalaženju vozača. Međutim, ispostavilo se da vozilo uopšte nije bilo njihovo, već se radilo o neregistrovanom taksiju, takozvanom „divljaku“. Mile Nikolić, direktor „Čivija radio taksija“ navodi da ovo nije prvi put da se susreću sa neprijatnostima.
-Situacija nije sjajna. Pogledajte iz ugla roditelja maloletne dece kako izgleda kada ovakva priča krene po gradu. Svi mi radimo kao servis građana. Ovaj slučaj nema veze sa našim udruženjem, ali došlo je do toga da moramo da „spiramo ljagu“. Pre nekoliko meseci nam se desilo da je čovek falsifikovao našu tablu, boje, obeležja i naplaćivao putnicima tri puta veći iznos vožnje. Žalili smo se Opštini i Inspekciji, ali ne postoji zakonska regulativa kojom bi oni to zabranili. Da mi zaštitimo firmu licencom koštalo bi 10 do 15.000 evra, navodi Nikolić.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa