26. septembar 2013.26. sep 2013.

NEPRIKOSNOVENI MAĐARI

Proteklog vikenda u Koceljevi održan je Klima blok maraton, četvrti po redu, koji je okupio veliki broj takmičara iz zemlje i regiona. I ovoga puta, kao i prethodnih godina, mađarski maratonci i polumaratonci bili su najuspešniji.
Oko 2 sata i trideset minuta bilo je potrebno prvoplasiranom Berecu Lajošu iz mađarskog Debrecina kao i njegovom zemljaku Gabor Sabu da istrče maratonsku stazu dugu 42 kilometra. Treće mesto u konkurenciji muškaraca pripalo je Saši Stoliću iz Beograda.
U konkureciji maratonki prvo mesto pripalo je Marijani Čegar Lukić iz AK “Apatin“, koja je ovu stazu istrčala za nešto više od tri sata, dok je drugoplasirana bila Mađarica Eva Varga.
- Evo, treći put sam u Koceljevi na ovom maratonu. Prošle godine sam istrčala polumaraton, pre dve godine i ovoga puta maraton, i pobedila sam sva tri puta. Prija mi ova staza iako je teška, zahtevna jer ja dolazim iz ravnice i nisam baš navikla na ovakav teren, ali bez obzira na to svake godine mi prija trčati. Dobra je organizacija na stazi jer nema saobraćaja što je za nas, trkače jako bitno. Takođe je za svaku pohvalu broj i ogranizacija okrepnih stanica na stazi. Generalna ocena ovog maratona je deset plus. Stvarno sam zadovoljna - izjavila je pobednica četvrtog koceljevačkog maratona Čegar Lukić.
Sa konstatacijom da je staza zahtevna a organizacija sve bolja i bolja složio se i Mađar Tamaš Olah, pobednik ovogodišnjeg polumaratona. U ovoj disciplini drugi kroz cilj prošao je Mirko Stanković iz Beograda koji je takođe izrazio zadovoljstvo dobrom organizacijom ove sportske manifestacije.
- Staza jeste teška ali je olakšavajuća okolnost, za razliku od prošle godine, bila to što su vremenski uslovi išli na ruku takmičarima jer nije bio pretoplo vreme kao na prethodnom maratonu. Konkurencija je bila izuzetno jaka i čini mi se da je iz godine u godinu sve više učesnika - rekao je Stanković.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa