26. septembar 2013.26. sep 2013.
IZMEĐU REDOVA

PONOS EVROPE

Počela jesen, ako je to uopšte nekome važno. A trebalo bi da jeste.
Oni koji prate zemljinu putanju nisu nas ni morali obaveštavati da je jesen stigla. Znali bi to i po cenama.
Bliži se i 5. oktobar. Ustvari, kome li to uopšte nešto znači.
A u septembru došao nam novi Deda Avram. I sad ćemo živeti srećno i veselo. Naravno, i bogato.
Doduše taj čika, koji je bio i direktor tamo one svetske banke pa je tamo drpao i neku sobaricu, kod nas se zadržao svega dva dana. Iz nepouzdanih izvora mediji su saznali da je u vreme njegovog boravka puno beogradskih sobarica uzelo slobodne dane. Što je sigurno, sigurno je.
Nekoliko stranaka podnelo zahtev za razrešenje gradonačelnika. Naravno Beograda. Sram ga bilo ko je pomislio nešto drugo.
Ovih dana pohapšeni neki tipovi koji su rukovodili u nekim rudnicima. Izgleda da dok su drugi kopali raznorazne rude ovi tipovi su se bavili mlekarstvom, skidali kajmak.
Naftna industrija Srbije počinje gradnju vetro parka. E sad, nikome normalnom u ovoj zemlji nije jasno kakve veze imaju nafta i vetar.
Tamo neki belosvetski proizvođač takozvane pametne telefonije najavio otpuštanje četiri i po hiljade radnika zbog gubitaka u poslovanju. Ni njima se pamet nešto ne isplati.
Naši političari, pretežno poslanici, sastavili fudbalsku reprezentaciju pa se sigraju međusobno ili sa sličnim ekipama drugih zemalja. Dobro je to, neka i njih neko dribla pa da vide kako je nama sa njima.
Sad ne samo da imamo paradu pa i dan ponosa, nego imamo i nedelju ponosa. Vremenom ćemo, verovatno, imati i godinu ponosa, i onda ćemo svi biti ponosni.
Tako se širio i stranački sistem kod nas. Prvo su te stranke nastajale u prestonici, pa su se polako infiltrirale po provinciji, i evo dokle smo došli. Tako će se i ova ponosita parada širiti, prvo šetnja bulevarima glavnog grada, onda varoškim ulicama pa posle seoskim sokacima. Bićemo ponos Evrope. Baš.
Po svemu sudeći u tu Jevropu se ne može bez ponosa. Lako je onima koji se u ovoj srbijici na brdovitom Balkanu osećaju ponosno, oni su već u Evropi, ili je ona u njima, šta će ostali.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa