26. septembar 2013.26. sep 2013.
ZBOG POLjOPRIVREDNIH RADOVA SVE VIŠE TRAKTORA NA PUTEVIMA

OPREZ PREKO POTREBAN

Neipsravna signalizacija i nedovoljna osvetljenost trakora često dovode do saobraćajnih nezgoda.
Sa početkom berbe kukuruza na lokalnim putevima širom Mačve i Pocerine povećan je broj vozila poljoprivredne mehanizacije koja učestvuju u saobraćaju. Iako je tokom poslednjih nekoliko godina medijskim kampanjama i oštrijom kaznenom politikom svest vlasnika ovih vozila donekle promenjena, i dalje se dešavaju saobraćajne nezgode koje izazivaju nedgovorni pojedinci. Neispravne instalacije i izbegavanje korišćenja rotacionog svetla najčešći su razlozi zbog kojih dolazi do nesreća.
- Veoma je bitno imati ispravnu signalizaciju na traktoru. Trudim se da je održavam ispravnom, zato što je bilo slučajeva gde traktorska prikolica nije bila dobro osvetljena, zbog čega je dolazilo do udesa. Kada izlazim na put obavezno proverim ispravnost svetala, jer tako pazim i na sebe, ali i na druge učesnike u saobraćaju, kaže Dragiša Babić iz Mačvanskog Metkovića.
Zbog blata koje se nalazi na točkovima vozila probleme mogu da imaju i ostali vozači. Savesni poljoprivrednici pre napuštanja njiva čiste svoje traktore, kaže Babić.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa