3. oktobar 2013.3. okt 2013.
ODRŽAN 5. FESTIVAL ZIMNICE U KOCELjEVI

SAJAM PODSTIČE PREDUZETNIČKI DUH

Prošlog petka u Koceljevi otvoren je peti, jubilarni sajam zimnice, koji je trajao dva dana i okupio veliki broj izlagača i posetilaca.
Ovu jedinstvenu privredno-turističku manifestaciju u našoj zemlji posetio je i prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić i ocenio da je Festival zimnice izvanredan. On je poručio da će uvek biti snage i mogućnosti da Srbija tako nešto pomaže. Vicepremijer je naglasio da je cilj Vlade Srbije da napravi što više fabrika i podigne prerađivačku industriju, te da će raznim podsticajima to u narednom periodu i uspeti.
- Za nas je važno da proizvodimo ne samo sirovinu, prodajemo pšenicu, kukuruz, krastavac i paradajz, već da pravimo poluprerađevine i prerađevine. Video sam danas neke proizvode koje su poljoprivredna gazdinstva, poljoprivredni preduzimači doneli ovde i pokazali. Ti proizvodi bolje izgledaju nego u mnogim zemljama na Zapadu. Nema zemlje u kojoj nisam bio, ali i krastavac sa ljutom papričicom i slatko sa šljivama i pekmez od šljiva sa limunom i pomorandžom, malo ko ume da napravi kao što to umeju naši srpski domaćini. Naše je da to popularizujemo, da pokušamo da pomognemo domaćinima da pronađu najbolje moguće tržište a onda njihovo da rade još vrednije, još više i da na tim svojim proizvodima zarade - rekao je Vučić i dodao da ova manifestacija podstiče preduzetnički duh i pokazuje šta imamo, čime hoćemo, možemo i treba da se ponosimo.
- Sledeće godine očekujem još veći broj izlagača i siguran sam da će Koceljeva i Festival zimnice postati stecište, mesto okupljanja svih onih koji imaju nešto ili koji imaju mnogo toga da ponude - izjavio je prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije.
Okupljenim posetiocima petog sajma zimnice u Koceljevi obratio se i predsednik opštine Veroljub Matić koji je istakao da je veoma radostan što je koceljevačka opština u prilici da ugosti Vicepremijera srpske Vlade, jer kako je rekao, “gospodin Vučić je najviši državnik Republike Srbije koji je u ovom milenijumu došao u Koceljevu a da povod dolaska nisu izbori“.
Govoreći o Festivalu Matić je izjavio da je primarni cilj manifestacije da se tržištu prezentuje hrana a ne samo sirovina iz ovog kraja.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa