3. oktobar 2013.3. okt 2013.
MLADI UMETNICI KRUPNjA

SLIKE NA ZIDOVIMA

Nezavisna kulturna asocijacija „Zeleno oko“ okuplja nekolicinu mladih umetnika iz Krupnja koji žele da učine nešto lepo i trajno za svoj grad. Prave jedan do dva projekta godišnje, konkurišući za sredstva iz različitih fondova, a i Opština im pomaže koliko može. Prošle godine realizovali su strit-art projekat „U svim živim bojama“ i oslikali grad.
-Cilj je bio da se napravi manifestacija koja bi imala regionalni odjek i koja bi promovisala Krupanj. Urušene i oštećene gradske zidne površine su sređene. Urađeno je 12 murala. Organizovan je i koncert. Ove godine ponovo smo konkurisali za sredstva, ali nisu nam odobrena. Samo skromnim budžetom dobijenim od Opštine, nije bilo moguće realizovati ideju festivala, objašnjava jedan od članova grupe, umetnik Vladimir Sekulić.
Od manifestacije nazvane „Regeneracija“, ipak se ne odustaje. Sekulić kaže da je ideja da sledeće godine festival ima i takmičarski karakter. Umetnici, odabrani na konkursu, oslikavali bi površine u gradu na određenu temu. Žiri bi izabrao najbolje koji bi za svoj rad dobili i neka novčana sredstva.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa