3. oktobar 2013.3. okt 2013.
VANNASTAVNE AKTIVNOSTI U PU “NAŠE DETE“ ZA DVA MESECA PONOVO U PROGRAMU

DECA HOĆE ENGLESKI

Redakciju lista “Glas Podrinja“ nedavno je kontaktiralo nekoliko roditelja nezadovoljnih činjenicom da su engleski i ostale aktivnosti koje su deca imala u okviru dnevnog boravka u vrtićima ukinute. Kako su naveli, ovi sadržaji su bili krajnje finansijski pristupačni, dok su deca na kreativan način uspevala da ovladaju različitim znanjima i veštinama. U PU “Naše dete“, tvrde da je odluka da se u toku radnog dela dana ne mogu organizovati vannastavne aktivnosti došla od Republike, ali da su u međuvremenu od nadležnog Ministarstva dobili uverenje da će imati pomoć da se iznađe rešenje.
- Velika je stvar zainteresovati decu da uče. A koliko su u tome bili uspešni predavači engleskog u PU “Naše dete“ najbolje se vidi u izrazu lica naše ćerke kad joj spomenete “vaspitačicu“ Mirsadu. Ona se potpuno ozari, a pored toga je njeno znanje engleskog jezika na zavidnom nivou. I ne samo njeno. Imamo i starijeg sina koji je sada krenuo u prvi razred i njegova učiteljica je oduševljena koliko zna ““ tvrdi Jelena Lukić, majka petogodišnje devojčice.
Sa njom se slažu i ostali roditelji koji uzgred dodaju da su tih 400 dinara, koliko su za pomenute aktivnosti izdvajali na mesečnom nivou, bila gotovo beznačajna stavka u kućnom budžetu.
Iz PU “Naše dete“ odgovaraju da ni njima nije u interesu da nastava engleskog, časovi folklora ili školica sporta prestanu da postoje, te da intenzivno rade na stvaranju mogućnosti da se oni ponovo uvrste u dnevni program.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa