3. oktobar 2013.3. okt 2013.
PROTEST RODITELjA OŠ „NIKOLAJ VELIMIROVIĆ“

OGORČENI PROMENOM SMENA U ŠKOLAMA

Prvi dan primene novog Zakona o osnovnom obrazovanju i vaspitanju koji je doneo promenu smena u šabačkoj OŠ “Nikolaj Velimirović“ nije prošao bez problema. Nezadovoljni roditelji u ponedeljak, 30. septembra, uložili su svoj protest nadležnima u školi. Kako su istakli nedavno sprovedena anketa pokazala je da je 92 odsto roditelja protiv promene smena.
- Roditelj sam dve devojčice koji idu u prvi i osmi razred tako da na najbolji način mogu da sagledam sve probleme sa promenom smena. Suština priče je u tome da su svi roditelji imali pravo da se izjasne i to su uradili na pismeni način. Čak devet stotina roditelja potpisalo je da nije za promenu smena jer to ne odgovara interesima njihove dece. To je devedeset dva procenta od ukupno onih ljudi koji su anketirani. Cela suština priče nisu nikakvi protesti, nikakve pobune. U pitanju je čisto skretanje pažnje na ovaj problem jer se radi o interesu dece, pre svega, naravno, i roditelja. Vlada nepodeljeno mišljenje da ne bi trebalo menjati nešto što je trideset pet godina dobro funkcionisalo - rekao je Zoran Jokić, član Saveta roditelja.
Razloga za ovakav stav ima mnogo. Među njima su između ostalog problemi oko kasnog dolaženja đaka putnika zbog završetka časova u 19 časova uveče, rasporeda vannastavnih aktivnosti, nemogućnosti usklađivanja časova dece koja pohađaju Muzičku školu i slično.
Po rečima direktorke OŠ „Nikolaj Velimirović“, Vesne Živanović, škola nije u mogućnosti da ispoštuje volju i zahtev roditelja po ovom pitanju.
- Ono što moramo, a to je da se ponašamo u skladu sa novim Zakonom tako da je od danas u našoj školi došlo do promena smena ““ rekla je direktorka dodajući da u potpunosti razume protest roditelja.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa