3. oktobar 2013.3. okt 2013.
IZMEĐU REDOVA

MISTER NO

Predsednik Srbije bio u Americi, premijer u Grčkoj, a “oni“ hteli da vršljaju po Beogradu. E, je...
Zbog najavljene te parade ponosa otkazane sve fudbalske utakmice, navodno da su svi raspoloživi policajci štitili “one“. One muškarce što se sa ženskinjem ne diraju i one ženske što ne mare za muškarce. I ko je sad u ovoj Srbiji manjina.
Ustvari, mi u Srbiji, izgleda da smo se više bavili, bar ovih dana, kojekakvim seksualnim nastranostima a manje time kako preživeti ovo krizno doba, nova poskupljenja životnih namirnica, nove cene grejanja i ko zna još čega.
Zašto beogradski mediji ne pridaju sličnu pažnju bivšim ili sadašnjim malobrojnim radnicima koji se često okupljaju pred pojedinim institucijama, kao što to čine “onim“ koji bi da ponosito paradiraju.
I sad, posle svega neki kažu da su ispali pederi oni što su zabranili “onim“ da se provrckaju beogradskim ulicama.
A u Srbijagasu nešto smrdi. Izgleda da nije samo gas.
Počela grejna sezona, bar za one koji mogu da lože vatre i imaju čime. Oni drugi sačekaće da mraz zakuca, pa će tek onda potpiriti. Mi ni prema hladnoći nemamo isti odnos.
Najavljuju naši zvaničnici da će uskoro usvojiti Zakon o rakiji. I red je da to blagotvorno piće uđe u zakon. Pa da pijemo po zakonu.
A kad je u pitanju rakija, evo i podsećanja na zanimljivost iz nekih posleratnih godina kada je izvesni doktor u jednom pocerskom selu držao predavanje o štetnosti alkohola. Pričao, pričao čovek, ubeđivao okupljene meštane, trajalo to i trajalo, da bi se u neko doba javio jedan čiča i teatralno saopštio:“ U pravu je doktor, šta će nama taj alkohol kod naše “™vako dobre rakije“.
Neko je u Šapcu dobio pozamašne pare na lutriji. A ko li je taj neko, naravno neće se saznati. Jer odavno je u ovoj zemlji jasno da onaj koji ima, ima to ali za sebe a ne da se zna. A i kad bi nam se obelodanio, brzo bi ispraznio kesu, sjatili bi se oni koji su mu na prečac postali i prijatelji i bliska familija. Bolje da ostane “Mister NO“!

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa