3. oktobar 2013.3. okt 2013.
POZORIŠNA SEZONA 2013/2014.

SLIKA STVARNOSTI

Na svečanom otvaranju u utorak, 2. oktobra, Zoranu Karajiću, upravniku Šabačkog pozorišta, dodeljena Godišnja nagrada “Boris Kovač“. Premijerno izvedena predstava Ž. Hubača “Bizarno“
Revijom pozorišnih predstava Teatar na pravom putu tradicionalno je otvorena nova pozorišna sezona 2013/2014. Pre početka premijere “Bizarno“ Šapčani su imali priliku da pogledaju po prvi put izložbu slika Ljubisava Milunovića, akademskog slikara iz Beograda. Milunović je do sada izlagao na brojnim kolektivnim i samostalnim izložbama u zemlji i inostranstvu, a njegova dela u Šabačkom pozorištu biće dostupna za javnost do 15. oktobra.
Godišnju nagradu Boris Kovač za umetnički doprinos radu Šabačkog pozorišta Zoranu Karajiću uručio je prof. dr Milivoje Mlađenović, pozorišni radnik i književnik.
- Ovu sezonu će obeležiti rad mladih ljudi, a ponudićemo nešto lakši repertoar jer je vreme teško. U narednom periodu imamo i tri premijere u Beogradu i siguran sam da ćemo ostvariti zapažen uspeh. Ono što, u perspektivi, planiramo jeste podmlađivanje Šabačkog pozorišta, što smo već i počeli realizovati. Nedavno smo primili mladog glumca, a do kraja godine očekujem prijem i jedne koleginice - istakao je tom prilikom upravnik Šabačkog pozorišta, Zoran Karajić.
Tokom večeri premijerno je izvedena predstava Željka Hubača, “Bizarno“, u režiji mlade Snežane Tršić, a u koprodukciji Šabačkog i Narodnog pozorišta u Beogradu. Hubač je ovom prilikom, saževši radnju, prikazao dekadentnu stvarnost vremena u kojem živimo.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa