3. oktobar 2013.3. okt 2013.
REŠAVANjE PRIVREDNIH PROBLEMA

NOVI STANDARDI POSLOVANjA

Sudbina skoro 60.000 radnika zaposlenih u preduzećima u procesu restrukturiranja biće poznata do kraja 2014. godine.
Poslednjeg dana septembra istekao je rok za dostavljanje ličnih karti preduzeća u restrukturiranju Ministarstvu privrede. Dokument, koji sadrži spisak imovine firme, ali i iznose obaveza prema kupcima i dobavljačima, poslužiće ekonomskom timu nadležnog ministarstva u rešavanju problema ovih privrednih subjekata. Među 175 preduzeća čija bi sudbina trebalo da bude poznata do kraja 2014. godine, nalazi se i nekoliko šabačkih firmi, pre svih članica „Zorka holdinga“.
- Na osnovu uredbe novog Zakona o restrukturiranju preduzeća se dele u četiri grupe. Prvu grupu čine preduzeća koja će otići u stečaj do kraja 2013. godine a drugu firme koje će se privatizovati do kraja ove godine. U trećoj grupi nalaze se preduzeća koja će doživeti promenu organizacije a u četvrtoj se nalaze ona koje će ostati u državnom vlasništvu, objašnjava profesor Dejan Grujić, doktor ekonomskih nauka.
Prema predloženim rešenjima deo zaposlenih u ovim firmama će ostati bez posla, dok će sudbina drugih zavisiti od uspeha privatizacije, dodaje naš sagovornik.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa