3. oktobar 2013.3. okt 2013.
AMBASADOR ŠVAJCARSKE POSETIO ŠABAC

NASTAVAK DOBRE SARADNjE

Ambasador Švajcarske u Srbiji, njegova ekselencija Žan Daniel Ruh, boravio je prošlog utorka u Šapcu. On je obišao mlade izviđače iz Švajcarske koji su u poseti Šapcu, a sa gradonačelnikom Šapca razgovarao o unapređenju veza dva naroda i privrednoj saradnji.
Smotra „Srpski tabor u jesen 2013“ bila je idealna prilika da Savez izviđača Šapca ugosti 28 omladinaca iz švajcarske regije Sent Galen. Prošlog utorka posetio ih je ambasador Žan Daniel Ruh, koji je njima, ali i predstavnicima domaćina, objasnio da švajcarska vlada ulaže značajna sredstva u unapređenju kvaliteta života u Srbiji.
- Vlada Švajcarske pruža pomoć Srbiji još od 1990. godine. Poslednjih nekoliko godina, zajedno sa Vladom Republike Srbije angažovani smo na poboljšanju nekoliko oblasti, poput ekonomske pomoći, integraciji pripadnika romske zajednice u društvo, ali i u podržavanju ideja koje doprinose razvoju svesti o održivom razvoju i većoj energetskoj efikasnosti. Šabac je u konkurenciji za dobijanje sredstava za realizaciju ovih projekata. Osim ovakvog vida pomoći važne su privatne investicije. Među švajcarskim kompanijama primetno je povećanje interesovanja za ulaganje u Srbiju, a činjenica da je Srbija na evropskom putu doprineće još većoj zainteresovanosti investitora. Prema mojim saznanjima, Šabac je do sada bio uspešan u ovim poslovima istakao je ambasador Švajcarske.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa