17. oktobar 2013.17. okt 2013.
BIBLIOTEKA ŠABAČKA PROSLAVILA 166. ROĐENDAN

DUG I ISPUNjEN ŽIVOT

Otmeno, kako dolikuje ovoj instituciji kulture, Biblioteka šabačka je, prošlog petka, proslavila 166. godina postojanja. Video prezentacijom „Moderna, a na način starinski“, Sonja Bokun Đinić, direktorka, predstavila je aktivnosti koje je ovaj hram kulture imao u toku protekle godine.
- Danas smo prezentovali rad Biblioteke u našoj ličnoj istoriji vremena, koju računamo od oktobra do oktobra. Kako se radi moderno, a na starinski način? Poštujući svoju tradiciju, i istovremeno živeći u duhu i skladu sa vremenom, sa tehnološkim mogućnostima kojima raspolaže vek u kome živimo, rekla je Bokun Đinić.
Zdanje Vladičanskog dvora i njegovu patinu mudrosti i starine, ovom prilikom, ispunili su slajdovi koji su prikazali život Biblioteke između dva oktobra. Bilo je raznih dešavanja, od kupovine starih knjiga s kraja 18. i početka 19. veka i njihove restauracije, evidentiranja stare bibliotečke građe do virtuelne biblioteke i veb sajta „Knjigožderi“, zasedanja Jezičke vlade i gostovanja aktuelnih književnih i drugih umetničkih stvaralaca našeg vremena.
- Priča o Aneksu uvek dođe na kraju, a mogla bi biti i na početku, kao poduhvat koji još uvek traje, a za koji verujem da će biti završen u doba koje nije daleko od nas, dodala je Bokun Đinić.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa