17. oktobar 2013.17. okt 2013.
DOMIŠLjATI POLjOPRIVREDNIK PETAR VEŠIĆ

ZARADA U BUNDEVAMA

Lekovit i ukusan začin u svakoj hrani. Najslađi žuti komadi iz domaćeg šporeta. Prodaja obećava i podstiče na veću proizvodnju
Kad prorade „smederevci“ na većem značaju dobijaju i bele bundeve. To je dobro shvatio Petar Vešić, ugledni domaćin iz Mačvanskog Metkovića, koji već desetak godina pored kukuruza, pšenice, lucerke i raznog povrća, seje bele bundeve. Iz godine u godinu, povećava površine i prinos ali tržište traži uvek više. Posao mu dobro ide, proizvodi kvalitet i nema problema sa plasmanom i naplatom svog truda.
- Dosta prodam kod kuće. Uvek ima zahteva za kupovinu. Sve se naplati i već sam stekao mnogo dobrih mušterija. Ostane i nešto za “tezgarenje“ na pijaci. I tamo imam dosta starih mušterija. Svi oni znaju da cene kvalitet. Bundeve su profitabilne ali za dobar kvalitet i visok prinos se treba dobro potruditi i dosta znati o ovoj proizvodnji, kaže Vešić.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa