17. oktobar 2013.17. okt 2013.

EVROPA VIA KRUPANj

Opština Krupanj je u periodu od 14. do 21. oktobra 2013. godine domaćin omladinskim radnicima, grup liderima i mladim umetnicima iz osam evropskih zemalja: Italija, Portugal, Poljska, Albanija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Makedonija i Srbija u okviru projekta „Mladi iz ruralnih područja i eko održivost“ finansiran od strane Evropske komisije, u okviru programa „Youth in Action“ (Mladi u akciji).
Na ovom svojevrsnom treningu radi se na razvijanju veština kako koristiti multimedije za uključivanje mladih iz ruralnih zajednica u aktivnosti bazirane na postulatima održivog razvoja (obnovljivi izvori energije, odgovoran turizam, proizvodnja hrane i programi edukacije).
Rezultati praktičnog rada koji se izvodi u video, foto i muzičkoj radionici biće prezentovani na otvorenom multimedijalnom događaju u subotu 19. oktobra 2013. u velikoj sali Biblioteke „Politika“ od 18 do 22 časova.
U programu će učestvovati i lokalni stvaraoci, a osmišljen je kao interkulturalni manifest mladih i kreativnih ljudi publici iz Krupnja, bez starosne granice. Projekat je realizovalo Biciklističko-ekološko društvo „ECOBIKE“ Krupanj uz pomoć Udruženja „Svetlost“ iz Šapca. Obzirom da su organizacije koje svojim kapacitetima realizuju projekat iz dve susedne opštine, za Šabac i Krupanj predstavljaju primer dobre međuopštinske saradnje.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa