Info

17. oktobar 2013.17. okt 2013.
IZMEĐU REDOVA

MIHOLjSKE MERE

Umesto miholjskog leta dobili smo nove mere Vlade kako bi Srbija savladala svetsku ekonomsku krizu. Doduše, kod nas kriza tako dugo traje da nam ova jesen dođe nekako uobičajena. Navikli smo, a šta će biti do mladog luka, videćemo.
A što se tiče te svetske krize, ne bi bilo pametno a ni uputno da i nas pogodi, imamo svetske stručnjake.
Rekli su nam da će morati kaiš da se steže. Negde to pomagalo zovu i “okolotrbušni pantalodržac“. Pa ko ima prostora neka steže, samo šta će da rade oni žgoljavi.
Ovih dana, po objavljivanju mera, naročito u Beogradu ali i ostalim srpskim varošima, retko se viđaju oni gojazni odnosno podebeli ljudi. Verovatno se kriju, plaše se da ih vlast ne oporezuje jer su jeli više od ostalih.
Takođe, ovih dana trebalo bi se pripaziti i onih što rade u takozvanom javnom sektoru. Biće natrteniti, uvela im vlast veći porez na plate.
A ni dosada ti iz javnog sektora nisu bili nešto srdačni prema ovima iz nejavnog, takoreći tajnog sektora.
Eh, kako sad likuju oni sa malim primanjima, jer oni sa većim platama plaćaju veći porez. Srpska posla.
Ovi naši udarili baš žestoko po štednji. Čak ni nekim svojim ministrima nisu dali ovih dana da putuju koje gde. A, jok, nema više tamo amo.
Nove mere Vlade zašle i u Skupštinu. I poslanici će da štede. E, kad bi ti isti poslanici i nas malo poštedeli.
Neki poslanici, uz to što ne plaćaju putarinu a putuju, još bi da dobiju i elektronske kartice kako ne bi čekali na red za prolazak kroz naplatne rampe a da bi na vreme stigli na skupštinska zasedanja. Pa gospodo i drugovi, što to ne krenete na vreme kao sav ostali svet, pa ćete stići kad treba tamo gde ste pošli.
Udaviše nas pričama i pričicama o potrošačkoj korpi. Ama ljudi, hoćete li konačno shvatiti da se u Srbiji više ne koriste korpe, već korpice ili cegerčići. Bukvalno smo shvatili da je ta naša nabavka baš trgovina na malo.
I Amerikanci zapali u neku senatorsko ekonomsku krizu. Red je da im i mi Srbi malo pomognemo, da odvojimo kaku paru.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa