17. oktobar 2013.17. okt 2013.
USKORO NOVI ZAKON O LEGALIZACIJI

TEŽAK PUT DO „ČISTIH“ PAPIRA

Skupština Srbije razmatra predlog novog Zakona o legalizaciji objekata. Na teritoriji Šapca, u zakonskom roku, predato je više od 6.000 zahteva za pravnu registraciju objekata.
Novo zakonsko rešenje, baš kao i staro, predviđa mogućnost legalizacije bespravno podignutih objekata, koji su izgrađeni do 11. septembra 2009. godine. Odeljenju za urbanizam Gradske uprave Šapca do 11. marta 2010. godine podneto je 6.357 zahteva za legalizaciju, od čega je obrađeno 2.891. Pozitivno je rešeno više od 90 odsto zahteva.
- Podnošenje zahteva za legalizaciju završeno je u martu 2010. godine. Od ukupnog broja podnetih zahteva obradili smo skoro polovinu i doneli pravosnažna rešenja. Ostali zahtevi, koji nisu rešeni, kako zbog nepotpune dokumentacije, tako i zbog nedostatka novca osoba koje su želele da legalizuju svoju imovinu, se trenutno ne rade, zbog toga što je Ustavni sud proglasio neustavnim odredbe Zakona o planiranju i izgradnji koje se tiču postupka legalizacije. Ti predmeti su prosleđeni u Katastar, i tamo ljudi mogu da upišu pravo svojine bez građevinske dozvole, kaže načelnik Odeljenja za urbanizam Gradske uprave Šapca Đorđe Isaković.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa