24. oktobar 2013.24. okt 2013.
FUDBAL: SRPSKA LIGA ZAPAD

HLADAN TUŠ ZA GOSTE

Mačva ““ Mladi radnik 5 : 1 (1:0)
Šabac ““ Gledalaca 500. Sudija: Ivan Nikolić (Čačak) 7. Strelci: Z.Matić u 28, 72, Ilić u 55. i 65, Jovanović u 83. za Mačvu, Đurović u 61. Za Mladi radnik. Žuti kartoni: G. Matić (Mačva).
Mačva: Stepandić 7,5, Pejović 8, Spasenović 7,5, Lazić 7,5 (G. Matić -), Ristivojević 7,5, Đukanović 7,5, Vidić 6,5 (Jovanović 8), Milutinović 7,5, Ilić 8,5 (Gemović -), Milinković 7,5, Z. Matić 9.
Mladi radnik: Vujanac 5,5, Karanović 6 (Milojković 5), Kostić 5 (Jovanović 5), Milošević 6, Petković 6, Anđić 6, Đurović 6,5, Avramović 6,5 , Bajatović 7 (Petković -), Opačić 6, Živadinović 5,5.
Igrač utakmice: Z. Matić (Mačva).
Miholjsko leto u Šapcu, ogrejalo je navijače na stadionu FK Mačve, ali ne i gostujuće Požarevljane koje je hladan tuš od pet golova u mreži ispratio sa gostovanja. Već u 4. minutu, Pejović je šutirao na gol i nagovestio napadačku igru Mačve. I gosti su imali korner u 18. minutu, ali loš centar šut prema šesnaestercu ukazao je da će golman Stepandić i odbrana Mačve imati malo posla. Odbijenu loptu od Lazića, Pejović je odlično asistirao do Matića, kada je u 28. minutu golman Vujanac morao da vadi loptu iz mreže. Bilo je još šansi za domaće, posebno ona, poslednjih desetak minuta u prvom delu, kada je opet Pejović odlično centrirao do Lazića, ali je Vujanac izvanrednom paradom uspeo da sačuva mrežu. U nastavku se zahuktala Mačva, i već na samom početku drugog poluvremena dobrom igrom Požarevljanima skrenula pažnju da se dlanovi golmana Vujanca, u gradu na Savi, neće zagrejati. Već u 49. minutu, Spasenović je lepim driblinzima ušao u kazneni prostor gostiju, ali je njegov pas ka saigračima odbrana uspešno presekla. Dobro izvedene akcije i pasovi tokom utakmice rezultirali su da “Provincijski Urugvaj“ proradi. Ristivojević je poslao loptu do Matića, a Matić kroz šesnaesterac do Ilića, koji je bio efikasan u 55. minute i doveo Mačvu do 2:0. U isto vreme, Mačvin najveći rival, Železničar iz Lajkovca, primio je drugi gol na gostovanju Seljaku, što je na radost igrača, uprave i navijača crveno-crnih, nagovestilo da Mačva izbija na prvo mesto tabele. Došlo je tada do malog opuštanja domaćih, pa je odbrana Mačve imala jednu, bar po mišljenju sudije Nikitovića, neuspešnu ofsajd zamku, da bi gosti dali jedini gol na utakmici, i smanjili rezultat golom Đurovića, na 2:1. Nekoliko minuta nakon primljenog gola, u 65. minutu, Mačva je efektnim golom Mladena Ilića, došla do 3:1. Nije mnogo vremena prošlo kada se ponovo odličan Zoran Matić po drugi put upisao u listu strelaca i doveo domaće do četvrtog gola posle čega su gosti vidno izmoreni i melanholični uputili su šut u okvir gola Stepandića, ali je on dobrom odbranom sačuvao mrežu. Nekoliko minuta po ulasku u igru, rezervista Jovanović, postigao je najlepši gol na utakmici i konačnih 5:1. Pre nekoliko meseci, u prolećnom delu prošlogodišnjeg prvenstva, Mačva je poražena od Mladog radnika u Šapcu, rezultatom 2:0, i time je definitivno izbačena iz igre za viši rang. U međuvremenu tim je nešto malo promenjen a rukovodstvo bitno“¦

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa