24. oktobar 2013.24. okt 2013.
„KOLASTE AZDIJE“ MEĐU „JANKOVCIMA“

SVEDOČANSTVO JEDNOG VREMENA

Krstivoje Ilić, veliki srpski pesnik za decu i odrasle, prošlog četvrtka predstavio zbirku izabranih pesama koja je štampana uz pomoć sredstava sa prošlogodišnjeg konkursa za kulturu grada Šapca
Iz zaseoka Vila Leska u Brdarici magijom jednog pesničkog pera ostala su zabeležena prva sećanja na detinjstvo i rodni zavičaj. Danas, u sedamdeset šestoj godini, nesuđeni fudbaler Krstivoje Ilić, podario je novim generacijama još jedan pesnički biser neprocenjive vrednosti. Zbirka izabranih pesama za decu i mlade donosi šezdeset autorovih pesama o prirodi, ljubavi, srpskoj istoriji. Ilustrovana stranicama iz čitanki za osnovce, kao i kompozicijama Budimira Gajića, dočarava svet ispunjen životnim slikama u čijem centru pulsira ljubav. A upravo oni kojima je i namenjena progovorili su sa neskrivenim žarom mladalačkog srca.
Četvrtaci OŠ „Janko Veselinović“, uz pomoć učiteljica Željke Bojić i Ljubice Simić, svojim drugarima i gostima poklonili su jedan nezaboravan pesnički čas koji su vodili Danica Arsenović i Aleksa Panović, učenici III3.
- Ovo je definitivno kruna realizacije projekta i prva promocija knjige gde su učenici OŠ „Janko Veselinović“ to odradili na sjajan način. Sami su čitali pesme našeg uspešnog i poznatog pesnika Krstivoja Ilića. Mislim da je deci ovaj dan bio lep. Imali su priliku da upoznaju jednog našeg značajnog pesnika koji živi u našem gradu. Prilika za ovakve projekte biće i u narednom periodu. Naravno, možda ćemo među svom ovom decom imati nekog budućeg pesnika ili će možda i ova promocija pobuditi neka njihova nova interesovanja i biti motiv da se bave ovim poslom u nekom narednom periodu ““ rekla je Ana Marinković, načelnica Odeljenja za društvene delatnosti.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa