24. oktobar 2013.24. okt 2013.
ALEKSANDRU NIKOLIĆU IZ KOCELjEVE SUGRAĐANI ČESTITALI OSVAJANjE PRVOG MESTA

NAJVEĆI MEĐU VELIKANIMA

Povodom nedavno osvojenog prvog mesta na svetskom trofeju u ruskoj Samari i titule Prve harmonike sveta u klasičnoj muzici, mladi Koceljevac Aleksandar Nikolić je prošlog petka u rodnom mestu održao koncert za svoje sugrađane.
U ime koceljevačke opštine Aci je čestitao predsednik Veroljub Matić i istakao da je ovaj talentovani mladić ličnim uspehom u svetu promovisao ne samo sebe, svoje znanje i umeće, već i svoju zemlju ali i Koceljevu.
- Sigurno da su njegova porodica koja je muzička, počev od dede, preko oca i sestre, kao i njegovi učitelji i profesori, doprineli da on postigne uspeh na svetskom nivou. Nama kao stanovnicima ove opštine treba da je čast i da smo ponosni na uspeh našeg sugrađanina, ali je i obaveza nas kao opštine da podržimo svu talentovanu decu. Verujem da će tako i biti u buduće - rekao je Matić.
O Aleksandrovom talentu govorio je i jedan od njegovih učitelja, profesor Srednje muzičke škole iz Valjeva Vlada Obradović.
- Imao sam tu čast i zadovoljstvo da predajem Aci u trećem i četvrtom razredu srednje muzičke škole i da sa njim provedem jedno divno vreme. Od samog starta sam pratio njegov rad i video sam njegov talenat. Ovim uspehom on je započeo svoju karijeru - izjavio je profesor Obradović i poželeo mu da postane najveći među velikima.
Osamnaestogodišnji Aleksandar Nikolić harmoniku svira od svoje pete godine. Kaže da je ona za njega sve na svetu, čitav njegov život.
- Muzika za mene predstavlja ceo moj život. Još dok sam bio manji nisu me toliko zanimale igračke ni igranje sa drugom decom. Zanimacija mi je bila harmonika - priča Aca koji je uporedo sa osnovnom školom u Koceljevi pohađao i nižu muzičku a zatim završio i Srednju muzičku školu u Valjevu. Potom je postao student Muzičke akademije u Istočnom Sarajevu.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa