24. oktobar 2013.24. okt 2013.
KRUPANj

ČISTA OPŠTINA

Uz podršku projekta IMPACT Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju ““ GIZ, opština Krupanj organizuje 28. i 29. oktobra u maloj Sali opštine Krupanj i u OŠ „Borivoje Ž.Milojević“ sa početkom u 10:30 trening za decu osnovnih i srednjih škola i za penzionere na temu zaštite životne sredine.
Cilj ove „vršnjačke obuke“ je uključivanje ove dve grupe stanovištva u aktivnosti zaštite životne sredine u svojoj opštini. Obučena deca i penzioneri bi zatim bili prenosioci i „učitelji“ vršnjaka u svom okruženju u organizovanju akcija i podizanja nivoa svesti građana o zaštiti životne sredine.
Prema rezultatima ankete sprovedene u 5 pilot opština GIZ IMPACT projekta (Krupanj, Kuršumlija, Bela Crkva, Svilajnac i Aleksandrovac) gotovo polovina ispitanika je stanje životne sredine ocenilo kao nezadovoljavajuće. S druge strane građani su pokazali i spremnost da promene loše navike i da se uključe u rad udruženja za zaštitu životne sredine. Ovaj trening treba dodatno da motiviše grupe dece i penzionera da pokrenu i druge građane da se uključe u akcije smanjivanja stvaranja otpada, pravilnog sakupljanja PET boca i starog papira u posebne kontejnere, pravilne upotrebe hemijskih sredstava u domaćinstvu i poljoprivredi i zaštite reka od otpada.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa