24. oktobar 2013.24. okt 2013.
ZABRINUTI RODITELjI PREDALI PETICIJU

ZA DOBROBIT SVOJE DECE

Kao što su i obećali roditelji učenika OŠ „Nikolaj Velimirović“ napravili su i drugi korak u svom nastojanju da vrate stari raspored smena. Tako je u ponedeljak na pisarnici Gradske uprave predata peticija sa 6.500 potpisa. Uz nju su priložene i kopije Zahteva Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Izveštaja sa sastanka Saveta roditelja OŠ „Laza K. Lazarević“.
- Posle tri nedelje ovo što se dešava blago rečeno je katastrofalno. Zbog toga smo se odlučili da osnujemo Udruženje roditelja dece osnovnih i srednjih škola i da prikupimo potpise. Napisali smo peticiju. Danas smo je predali gradonačelniku, zameniku gradonačelnika i Ani Marinković da vide šta smo za ove tri nedelje uradili. U toj peticiji smo naveli sve ono što nije dobro, kao i ono što je dobro. Nažalost nema ništa što je dobro. Smatramo da lokalna samouprava, bez obzira što priča da nema ingerencija, može da nam pomogne da vratimo nešto što je bilo dobro tako da naša deca mogu normalno da pohađaju nastavu. Mislim da je ovo jedan od koraka. Nećemo stati dok se ne vrati stari raspored smena ““ rekao je Goran Negovanović.
Roditelji se nadaju da će im gradska samouprava izaći u susret jer je u pitanju dobrobit njihove dece. Pored već dobro poznatih razloga ističu i primer osnovne škole u Vladimircima, ali i u Leskovcu, Zrenjaninu, Čačku, Rumi, Beogradu, koja radi po starom rasporedu smena koji već pola veka odlično funkcioniše.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa