18. februar 2010.18. feb 2010.
NARODNA KUHINjA U ŠAPCU

GLADNI I NEZADOVOLjNI

Prema podacima Crvenog krsta Srbije, na teritoriji naše zemlje postoji 55 narodnoh kuhinja koje obezbeđuju obrok za 25 435 korisnika
Najveći problem u radu narodne kuhinje je obezbeđenje hrane u zimskom periodu, jer je tada broj korisnika veći nego leti. Mnogi korisnici leti odlaze na sezonske poslove. I pored ekonomske krize, broj donatora se svakodnevno povećava.
Od sekretara Crvenog krsta u Šapcu, Dragana Kovačevića, saznali smo da narodna kuhinja u Šapcu ima 630 korisnika.
- Donacije dobijamo od Vlade Republike Srbije, Ministarstva za rad i socijalnu politiku, B92 i Grada Šapca. Donacije su isključivo u namirnicama kao što su: brašno, šećer, ulje i meso. Trudimo se da obezbedimo dnevno po jedan siguran obrok korisnicima narodne kuhinje, čiji se broj svakodnevno povećava, rekao je Kovačević.
I pored lošeg vremena, zaleđenih i neraščišćenih trotoara, ispred narodne kuhinje u ulici Vuka Karadžića, zatekli smo tridesetak ljudi. Ogorčeni na upravu grada, svoj položaj i nebrigu vlasti, rado su govorili za „Glas“.
- Strašno je što po ovakvoj hladnoći moramo da čekamo na hranu koja vrlo često ni na šta ne liči. Na televiziji sam video da u Beogradu spremaju dosta lepšu hranu, a ovde jedemo sve isto. Skoro smo dobili pokvareno kiselo mleko, a to nije bio prvi put. Dosta hrane je sigurno pokvareno, dok o mesu možemo samo da sanjamo, jadao se Dušan Vasić.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa