24. oktobar 2013.24. okt 2013.
NA ŠABAČKOM HIPODROMU USPEŠNO ODRŽANA KROS SERIJA RTS KROZ SRBIJU

PRAZNIK KRALjICE SPORTOVA U ŠAPCU

Mađar, Barnabaš Bene, najbolji u trci seniora. Kros seriji RTS, prisustvovao ministar sporta, Vanja Udovičić, državni sekretar za sport Nenad Borovčanin
Po izuzetno lepom vremenu, u subotu, na šabačkom hipodromu, održana je serija krosa RTS. Šabac je posle Zaječara i Požarevca bio domaćin serije kroseva, inače 23. krosa po redu. Tradicionalno takmičenje do sada se održalo u 146 gradova, a kroz cilj će već na sledećem krosu koji se održava u Kruševcu, sledećeg vikenda protrčati petstohiljaditi trkač. Na ovoj prelepoj manifestaciji okupio se krem našeg sporta. Nesumnjivo da je, da je svojim prisustvom, najviše pažnje privukao ministar sporta, Vanja Udovičić, ali i velika atletska imena poput: Daneta Korice, Dragana Zdravkovića, Olivere Jeftić i Slobodana Brankovića. Dobrodošlicu gostima priredili su zamenik gradonačelnika Nemanja Pajić, predsednik Sportskog saveza Šapca, zlatni olimpijac Veselin Vuković i drugi.
Prisutnima na hipodromu, obratio se zamenik gradonačelnika, Nemanja Pajić, i istakao: “Drago mi je da grad Šabac podržava ovakve manifestacije i da se sportski događaj kao što je ovaj održava baš kod nas, kao i da nas je Atletski savez Srbije, prepoznao kao dobrog domaćina, kome je cilj da ovakvih manifestacija namenjenih deci i omladini, bude još više“.
Atletičare, učesnike krosa i sve prisutne pozdravio je i predsednik Atletskog saveza Srbije, Slobodan Branković i tom prilikom istakao: „ Serija ovih kroseva za cilj ima masovnost kao sportski događaj iz koje se uvek pojavi neka nova atletska zvezda, novi šampioni. Ono što želim da kažem da ćemo se u Šapcu sledeći put videti na atletskoj stazi a ne na hipodromu. Lokalna samouprava već pomaže atletici i nadam se da će naći mogućnosti i za to, istakao je Branković.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa