7. novembar 2013.7. nov 2013.
MEĐUNARODNI NAUČNI SKUP

VAPAJ SRBIJE DA PREŽIVI

O ulozi i značaju države i diplomatije u obeležavanju stogodišnjice Prvog svetskog rata, na naučnoj konferenciji govorio i drenovački učitelj Zoran Radovanović. “Moramo se boriti duhovnim oružjem pamćenja i dokumentovanom istorijskom istinom“- rečeno je na ovom skupu
Pridružujući se naredne godine proslavi stogodišnjice Prvog svetskog rata, Zoran Radovanović zavičajni istraživač i učitelj u mačvanskom selu Drenovcu, dobio je vanredno priznanje. Stigao mu je zvaničan poziv da učestvuje u radu Međunarodne naučne konferencije „Očuvanje i zaštita kulturno istorijskog nasleđa Srbije u inostranstvu“ koncipirane u dva programska dana 31. oktobra i 1. novembra 2013. godine.
Naučna konferencija je održana u organizaciji i prostorijama Instituta za međunarodnu politiku i privredu u Beogradu. Od kolikog je značaja ovaj naučni skup i Radovanovićeva studija pod nazivom „Uloga i značaj države i diplomatije u obeležavanju stogodišnjice Prvog svetskog rata“, najbolje govori spisak učesnika naučne konferencije u liku eminentnih istoričara, naučnih saradnika, predstavnika Etnografskog instituta SANU, univerzitetskih profesora, vojnih stručnjaka i drugih istraživača iz ove oblasti. Svoje radove za konferenciju prijavili su, kako domaći, tako i inostrani naučni radnici Francuske, Nemačke, Rumunije, Ukrajine, Republike Srpske, Hrvatske, Australije i Makedonije. Naučnom skupu su učestvovali, u ime organizatora dr Duško Dimitrijević direktor Instituta za međunarodnu politiku i privredu iz Beograda, dr Ljiljana Nikšić savetnik u Ministarstvu spoljnih poslova Vlade Republike Srbije, Miroslav Tasić v. d. direktora Etnografskog muzeja u Beogradu, dr Vidoje Golubović u svojstvu naučnog saradnika sa Instituta za međunarodnu politiku i privredu iz Beograda i mnogi drugi.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa