7. novembar 2013.7. nov 2013.
U ZNAK SEĆANjA NA ALEKSANDRA GRECIJA

I REČE BOG SVETLOST DA JE DOBRA

Uoči godišnjice smrti dugogodišnjeg fotoreportera „Glasa Podrinja“ prošlog petka u galeriji „Vladislav Lalicki“ Šabačkog pozorišta otvorena memorijalna izložba. Rodbina, prijatelji i poštovaoci Grecijevog dela imali su priliku da pogledaju dvadeset jednu fotografiju različite tematike
„I reče bog svetlost da je dobra...“ I upravo tom ljudskom, toplom i umetnički obojenom svetlošću bilo je obasjano veče posvećeno dvadesetpetogodišnjem radu Aleksandra Grecija. Šapčanin rođenjem, zaljubljenik u fotografiju, svedok vremena i pansionirani „fan“ „Canon“ fotoaparata ostavio je neizbrisivi trag. Trag kojim se svrstao među znamenite Šapčane.
- Ubeđen sam da nas odnekud Aca gleda i veli: „Očito nemate pametnija posla pa čeprkate po mojim fotkama. Da sam hteo objavio bih ih i sam“. Da, to bi bio naš Aca. Pomalo namćor, pomalo isključiv, pomalo svojeglav, pomalo neprijatan, ali uvek svoj. Da je bio drukčiji ne bih ga zavoleo i ne bih ga razumeo. Do bliskosti se često stiže težim putem. Time je ta bliskost i trajnija. A Aca nas je sve po malo zadužio. A ovo ovde je potpuno zaslužio, složićete se sa mnom. I uprkos njemu i za njega još jednom ““ rekao je Milan Bečejić, prijatelj i jedan od organizatora izložbe.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa