7. novembar 2013.7. nov 2013.
ELIKSIR ZDRAVLjA IZ PORODICE MILENKA JOVŠIĆA

LjUBAVNI LIKER I AJVAR

Ugledni mačvanski domaćin, nekadašnji grafičar beogradskog BIGZA. tvrdi da njegova zdrava hrana produžuje život i pomaže zaljubljenima. Povratak ognjištu
Nema sumnje da je Milenko Jovšić iz Sovljaka, blizu Bogatića, preduzimljiv čovek. Do pre nekoliko decenija, otisnuo se iz sela u beli svet, trbuhom za kruhom i uz pomoć prijatelja zaposlio u beogradskom BIGZU. Vredno je radio i opravdao poverenje zemljaka. Podstaknut željom za većom zaradom i posebnošću, otvorio je svoju privatnu firmu i nastavio sličnu delatnost. Doživeo je vrevu i nespokojstvo života velikog grada i ponovo potražio mir na seoskom ognjištu. Nikad ga nije zaboravio.
- Oduvek sam želeo da stvaram nešto novo olakšavajuće za ljude. Tako je nastala moja sejalica za luk i pasulj. Sada u saradnji sa Turističkom organizacijom opštine Bogatić nameravam da proširim postojeći obim i vrstu etno hrane. Iz moje kuhinje već izlazi ljubavni liker, orahovača i višnjevača, napici pripremljeni bez hemije, kao i ajvar. Sve je pripremljeno po domaćim receptima i dugotrajno je, kaže Jovšić.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa