7. novembar 2013.7. nov 2013.
IZMEĐU REDOVA

OBEĆANA ZEMLjA

Blago onim mališanima koji su sad u zabavištu. Oni će biti pravi evropski Srbi, ili srpski evropljani. Naime, jedan od dobro upućenih zvaničnika, i to svetskih, najavio je ovih dana da će Srbija ući u Evropu, ne ovih dana, nego je on to rekao ovih dana, da će, dakle, Srbija postati član te Evropske unije tek tamo 2020. godine.
Pa jes“™ vala baš, daleko je, al“™ kod nas postoji i ona narodna “Kad god došlo dobro došlo“. Pa i naš pesnik kaže “Ljubav je lepa samo kad se čeka“.
Da, u pravu su oni koji govore da sve ovo što se radi kako bi se privirilo u Evropu, ne radi se radi onih sredovečnih, ostarelih ili potrošenih Srba, već zbog generacija koje dolaze.
Dakle, Evropo, eto nas u obećanu zemlju. Samo što nismo.
Iako nema veze sa tom pričom, a možda i ima, ovih dana se u prestonici Srbije igrao večiti derbi. I svojski su se tukli navijači “Zvezde“ i “Partizana“, onako srpski. A da nije toga bilo, svi bi mislili da u srpskom fudbalu nešto nije u redu.
A vala, i nek“™ vidi Evropa, šta su i ko su Srbi. Kad se šoramo, činimo to onako bratski i do kraja. A kad navijamo, gori i pod nogama i na tribinama. A ne kao oni tamo kod njih po uštovljenoj Evropi, sede na utakmici k“™o u pozorištu dok im se milicija dosađuje od nerada.
Kod nas neki dan baš bilo tesno. Predsednik Srbije u Moskvi, premijer u Londonu, prvi potpredsednik u Emiratima, a kud smo pristali mi svi ostali.
Lepe dane krajem oktobra radnici po nekim mestima u Srbiji obilato koristili za izražavanje svojih problema, te za okupljanja na pojedinim lokacijama i blokiranje puteva i pruga. Novembar, već, nije za to, hladno je.
A u istoj toj Srbiji, kažu neki, neće gostovati Deda Mraz. Odustao. Kažu da je javio da nam on ne treba jer imamo Vučića.
I baš ovih dana nekoliko svetskih zemalja objavilo kako izlaze iz te famozne i grozne ekonomske krize. A šta ćemo mi, kod nas ta kriza nije zvanično ni počela.
Uporedo kod nas još traje nedelja štednje. Malo ko je to u Srbiji osetio.
Po Evropi, pa i ostalim delovima sveta, od sada može da priča ko šta hoće. Amerikanci obećali da neće više prisluškivati.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa