7. novembar 2013.7. nov 2013.
OPŠTINA VLADIMIRCI

MOST NA BREKOVCU

Ideja potekla od Krstivoja Raškovića, profesora Ekonomske škole i brojnih žitelja sela Provo privedena je upotrebi. Probijen je put između Prova i Dragojevca koji je životno bitan žiteljima sela, ali urađen i impozantan most na rečici Brekovac koji je snove učinio stvarnim.
- Najbitnije je da smo sela spojili i most podigli i godinama govoreno pretočili u delo. Hvala lokalnoj samoupravi i predsedniku Vladici Marković, kaže Rašković a direktor Direkcije za puteve i izgradnju Goran Zarić ističe obimne radove ali i zadovoljstvo urađenim.
- Silno se angažovao profesor Rašković i lokalna samouprava tako da je bilo lakše, ali zarad meštana kojima put život znači mi smo izuzetno zadovoljni. Nije nebitno da je put nekada korišćen oko pet kilometara kraći, a sada je oko kilomera i po dug i puno znači žiteljima i sela Provo i komšija iz Dragojevca. Most je opet priča za sebe s obzirom da je urađen besprekorno, tako da garantuje kvalitetan prevoz od useva do ogrevnog drveta između sela, ali i ostale potrepštine, zadovoljan je Zarić.
Uz ove poslove koliko vreme dozvoli radiće se i na ostalim pravcima a obrise dobija i Simića brdo u Matijevcu koje će biti odenuto asfaltom, i tako učiniti putešestije građana okolnih sela prijatnom vožnjom u prebogatoj sezoni Direkcije koja se isticala radom, uz pomoć lokalne samouprave opštine Vladimirci.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa