7. novembar 2013.7. nov 2013.
NA ZAHTEV PREDUZETNIKA

POZORNICI ČUVAJU CENTAR GRADA

Prošle sedmice 31 preduzetnik iz užeg centra grada potpisao je peticiju kojom se traži uvođenje pozornika u ovaj reon Grada. Povod je, prema njihovim rečima, učestalo obijanje radnji. Peticija je podneta MUP - PU Šabac, MUP RS, gradonačelniku i Savetu za bezbednost Grada Šapca.
-Najgore je što su iste radnje više puta na meti provalnika. Bez obzira da li je iznos mali i li veliki, za nas je to uvek krupno. Preduzetnici su svuda u svetu vrlo cenjeni jer su svoj novac uložili i zaposlili sebe i još radnika, plaćaju porez. Građansko pravo je da budemo zaštićeni i mi i naša privatna imovina. Međutim, ljudi koji su potpisali plaše se povratnih mera i represije, navodi Milica Ranković, jedna od potpisanih preduzetnika.
Iz Policijske uprave Šabac ističu da je građanani imaju pravo da peticijom izraze svoje nezadovoljstvo, a da su im oni izašli u susret. Pozornička delatnost biće proširena i na parkove, a aktivnosti policije su pojačane. Portparol PU Šabac, Danijela Isailović ističe da su pozornikom građani dobili na bezbednosti i da je njegova uloga, kao i svih policijskih službenika, i preventivna i represivna.
-Imovinski delikti jesu učestali, ali rasvetljavanja nisu u padu. Krivične prijave se redovno podnose. Ovakva krivična dela vrše uglavnom recidivisti. Zadatak policije je da se izvršioci pronađu i da se građani osećaju bezbedno, kaže Isailovićeva.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa