Инфо

Берза

  • aero 1.700 ▲ 0,30%
  • dinnpb 3.425 ⚫ 0,00%
  • jesv 5.050 ⚫ 0,00%
  • niis 686 ▼ -0,15%
(7. новембар 2013.)
НА ЗАХТЕВ ПРЕДУЗЕТНИКА

ПОЗОРНИЦИ ЧУВАЈУ ЦЕНТАР ГРАДА

Прошле седмице 31 предузетник из ужег центра града потписао је петицију којом се тражи увођење позорника у овај реон Града. Повод је, према њиховим речима, учестало обијање радњи. Петиција је поднета МУП - ПУ Шабац, МУП РС, градоначелнику и Савету за безбедност Града Шапца.
-Најгоре је што су исте радње више пута на мети провалника. Без обзира да ли је износ мали и ли велики, за нас је то увек крупно. Предузетници су свуда у свету врло цењени јер су свој новац уложили и запослили себе и још радника, плаћају порез. Грађанско право је да будемо заштићени и ми и наша приватна имовина. Међутим, људи који су потписали плаше се повратних мера и репресије, наводи Милица Ранковић, једна од потписаних предузетника.
Из Полицијске управе Шабац истичу да је грађанани имају право да петицијом изразе своје незадовољство, а да су им они изашли у сусрет. Позорничка делатност биће проширена и на паркове, а активности полиције су појачане. Портпарол ПУ Шабац, Данијела Исаиловић истиче да су позорником грађани добили на безбедности и да је његова улога, као и свих полицијских службеника, и превентивна и репресивна.
-Имовински деликти јесу учестали, али расветљавања нису у паду. Кривичне пријаве се редовно подносе. Оваква кривична дела врше углавном рецидивисти. Задатак полиције је да се извршиоци пронађу и да се грађани осећају безбедно, каже Исаиловићева.

Најновији број

8. новембар 2018.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa