7. novembar 2013.7. nov 2013.
U PRIPREMI NOVI ZAKON O NEKRETNINAMA

DO „ČISTOG“ STANA BEZ GLAVOBOLjE

Novi Zakon o posredovanju u prometu i zakupu nepokretnosti trebalo bi da uvede red u oblast prodaje i izdavanja stambenih i poslovnih objekata.
Ministarstvo trgovine predložilo je usvajanje novog Zakona o posredovanju u prometu i zakupu nepokretnosti kako bi se smanjilo visoko učešće sive ekonomija u poslovima iz ove oblasti i uvela praksa obaveznog potpisivanja ugovora o posredovanju. Predstavnici agencija za nekretnine podržavaju najavljeni zakon, jer će regulisati rad i isključiti nelojalnu konkurenciju.
- Agencije za posredovanje moraju biti osigurane određenom sumom novca, koja će služiti kao depozit, zbog eventualne štete koja može biti naneta trećim licima. Obaveza predstavnika agencija i klijenata biće i sklapanje i overa ugovora, a ovaj član zakona je unet jer su do sada pojedinci, iz različitih razloga, izbegavali ovo pravilo. Novi zakon predviđa da osobe koje se bave posredovanjem u prometu nepokretnostima moraju imati stručnu licencu i ne mogu raditi za više agencija, objašnjava Zorica Đokić, vlasnica agencije „Kolumbo gradnja“.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa