21. novembar 2013.21. nov 2013.
ODRŽAN JAVNI ČAS SOLFEĐA U MUZIČKOJ ŠKOLI

ZABAVNO ALI I POUČNO

U želji da nastavu solfeđa učini zanimljivom i interesantnom Sonja Živković, prof. solfeđa u Muzičkoj školi „Mihailo Vukdragović“, unela je kreativne izmene u okviru nastavnog plana i programa. Kako i sama kaže, umesto tehničkih vežbi koje su deci često previše teške, nejasne i „dosadne“, uvela je muziku iz crtanih i popularnih filmova, himne zemalja onih jezika koje uče u školama.
- Neretko komponujem i pesme i melodije. Uz malo „muke“, a sa velikim uživanjem, uradimo na času određeni zadatak kroz primer koji je deci lep, ali i koristan. Sve što uradimo na časovima solfeđa deca mogu sa lakoćom da odsviraju na svojim instrumentima što je cilj muzičkog obrazovanja. Na nastavi je atmosfera lepša, a dečju sreću i radost ne može ništa da zameni. Rezultat našeg zajedničkog rada želela sam da prikažem roditeljima i širem auditorijumu što smo večeras i uradili ““ istakla je prof. Sonja.
Nesvakidašnji način rada sa decom, ali i odnos prema njihovim roditeljima, imali su prilike da vide svi prošlog utorka, 12. novembra, na javnom času. Roditelji su na ovaj način mogli da čuju i vide šta su deca savladala tokom prvog tromesečja.
- Prijatno sam iznenađena zato što sam posle pet godina, koliko moj sin ide u Muzičku školu, prisustvovala prvi put ovakvom času. Stvarno je lepo i za decu koja uče i druže se, ali i da se pokaže šta su oni naučili. Deca ako se nateraju na nešto nema rezultata, a kada vidimo ovako veselo družinu onda tačno znamo da oni rade sa velikom ljubavlju i pažnjom. Više sam nego zadovoljna ““ rekla je Slađana Petrović.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa