21. novembar 2013.21. nov 2013.
U NARODNOM MUZEJU OTVOREN 57. OKTOBARSKI SALON

OKTOBAR U NOVEMBRU

Dodeljene tri ravnopravne nagrade i „Igor Belohlavek“, nagrada koja se dodeljuje najboljem mladom umetniku
U Narodnom muzeju u Šapcu, prethodnog četvrtka, dogodio se 57. Oktobarski salon. Ova salonska izložba, koja je menjala svoja odredišta, krajem šezdesetih je trajno stacionirana u galeriji Narodnog muzeja, a od 1990. godine (s obzirom da je ranije menjala nazive), poznata je kao Oktobarski salon.
- Mogli bismo ovu izložbu da nazovemo i Oktobar u novembru. Naime, nismo bili u mogućnosti da Oktobarski salon organizujemo u oktobru zbog velikih radova na novoj stalnoj postavci. Ne bi bilo profesionalno da u neprimerenim uslovima organizujemo ovu izložbu, pre svega, prema ljudima koji su se odazvali i koji cene i poštuju ono što radimo za Oktobarski salon. Osobenost ovogodišnje izložbe je da je po pozivu i da su su svoje radove predstavili uglavnom šabački slikari, rekao je na otvaranju Branislav Stanković, direktor Muzeja.
Na izložbi je predstavljeno 48 dela od istog broja autora, a tročlani žiri u sastavu Tatjana Marković, viši kustos i autor postavke, Slobodan Peladić, predsednik ULSŠ i Sonja Petrović, istoričar umetnosti, doneli su odluku da dodele tri ravnopravne nagrade, kao i nagradu „Igor Belohlavek“ koja se dodeljuje mladom umetniku.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa