21. novembar 2013.21. nov 2013.
IZMEĐU REDOVA

KO ĆE NAMA UGODITI

Iako se ova rubrika ne bavi politikom, a kako je kod nas na brdovitom Balkanu ipak sve politika, onda evo i osvrta na aktuelne događaje. Naime, u Staroj Srbiji, ako se to područje još uvek tako zove, ovih dana održani su, pa i još se održavaju, izbori. I za tu priliku Srbi su ubeđivali Srbe da glasaju za Srbe. Zar je i do toga došlo.
Za našu politiku oni što slažu reklamne slogane mogli bi reći da je kao majonez. U sve se meša.
U nekim medijima osvanula vest kako su se Šabac i Sremska Mitrovica zavadili oko čuvene, dugo građene i još ne otvorene deponije za odlaganje đubreta. I dok se tako susedne varoši prepucavaju a deponija ne radi, normalno, i u jednom i u drugom gradu đubre se nagomilava. Što bi rekli Bosanci, čuje se na daljinu.
U toku je konkurs pod nazivom “Šampioni lokalnog razvoja“, a podrazumeva, razume se, poboljšanje privrednog ambijenta i još koješta. To mu nekako dođe kao da je neko u zemlji patuljaka organizovao košarkašku utakmicu, pa ko ubaci, ubacio je.
Jedan poslanik pre nekog vremena u skupštinskoj raspravi naveo je kako i u tom visokom domu, odnosno u srpskoj politici, ima ljudi koji kada se kupaju u dubljoj vodi ne mogu da potonu jer, reče, “ko ima nešto prazno ne može da tone“. Pa je i dodao kako je došlo vreme pametnih telefona i nekih praznih ljudi.
Iznos od 719 evra oterao je bivšeg nemačkog predsednika na sud. Naime toliko je iznosio nekakav njegov hotelski smeštaj koji mu je uplatio izvesni filmski poslenik kako bi ovaj tamo nešto lobirao za njega. Doduše, i Nemci se malo foliraju, kao oni su operisani od podmićivanja, ali ajd“™ dobro neka je i tako, ali da je tako kojim slučajem kod nas, e vala, bilo bi jada. I punih apsana.
Ekonomejzer, to mu dođe ona sprava što štedi pojedinačno grejanje i štiti opštu energetiku. Dal“™ će neke slične aparate naša vlast ugrađivati i u ljude, pa da svi štedimo. Valjalo bi.
Tamo negde u Portugaliji održan festival letećih balona. Eto, čime se savremeni svet zabavlja. Al“™ ne zaostajemo ni mi. Pošto je ove godine šljiva dobro ponela pa rakije ima u izobilju, napunjeni su i oni stajaći baloni. Pa kad se Srbende naždrljekaju mučenice, e i njima će baloni leteti oko glave.
U Šapcu nastala neka rasprava kako su pojedinci jeli naše ulične kerove lutalice. Nama nikad ugoditi, žalimo se što lutaju sokacima, žalimo se što nas ujedaju a sad kad i njih neko ujede, opet ne valja. Ko će nama ugoditi!

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa