21. novembar 2013.21. nov 2013.
ŠABAČKA „NOĆ POZORIŠTA“

NOVE NADE NA „DASKAMA KOJE ŽIVOT ZNAČE“

Na Velikoj sceni Šabačkog pozorišta, u subotu, 16. novembra, po prvi put nastupili učenici trećeg razreda OŠ „Vuk Karadžić“. Gledaoci imali priliku da pogledaju i predstave Studija Scene „Maska“ „Improvizacije varijacija“ i „Mladi Staljin“ šabačkog ansambla
Treći put za redom u Srbiji se održala „Noć pozorišta“ u okviru međunarodnog projekta „Europian theatre night“. Pokrenuta 2008. godine u Hrvatskoj ova manifestacija ima za cilj da se direktno podstakne dramsko i glumačko stvralaštvo na prostoru čitave Evrope, ali i da se kultura približi široj javnosti.
Da se i ovoga puta uspelo u tome pokazala je i šabačka „Noć pozorišta“. Na Velkoj sceni Šabačkog pozorišta nastupili su i najmlađi glumci. Učenici trećeg razreda OŠ „Vuk Karadžić“ izveli su predstavu „Sedam Snežana i patuljak Mrvica“. Prepuna sala odzvanjala je smehom i aplauzima.
- U okviru slobodnih aktivnosti deca su vežbala skoro godinu dana. Napravljena je predstava „Sedam Snežana i patuljak Mrvica“ po tekstu Toda Nikoletića. Trebala je da se radi skoro dve godine međutim deca su izuzetno prihvatila tekst. Pošto sam na svakom sledećem času donosila po deo teksta oni su taj tekst tako „progutali“ da smo mi završili predstavu za kraće vreme nego što je trebalo. Počeli smo da radimo prošle godine kada su bili drugi razred. Tridesetak strana teksta brzo su savladali. Deca su oduševljena. Prihvatila su sve ovo fantastično, kao i ovaj današnji nastup ““ rekla je učiteljica Tatjana Čolić.
Dvanaest malih glumaca odlično se snašlo na sceni tokom četrdeset minuta. Sa sedam razmaženih Snežana i njihovim prohtevima odlično se izborio patuljak Mrvica.
- Bilo je malo teško izboriti se sa Snežanama ali sam uspeo. Malo mi je trebalo da savladam ulogu. Najviše mi se u predstavi svideo susret sa princom. Osećaj glumljenja na ovoj sceni je božanstven. Mnogo mi se sviđa. Nastaviću da glumim ““ obećao je patuljak Mrvica, odnosno Petar Stanković.
Koliko im se sve ovo svidelo potvrdila je i Anđela Ranković kojoj je pripala uloga Snežane, „male alapače“ po učiteljicinim rečima.
- Bilo je sjajno. Dosta sam se potrudila i nije bilo teško. Malo smo imali tremu ali je sve bilo u redu - dodala je Anđela.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa