28. novembar 2013.28. nov 2013.
UDRUŽENjE RODITELjA ODRŽALO TRIBINU

PROMENA SMENA I DALjE TRN U OKU

O temi koja od oktobra meseca potresa Šabac u OŠ „Laza K. Lazarević“ prošlog utorka, 19. novembra, govorili dr Vesna Vuković, specijalista neuropsihijatrije, Saša Dubljanin, dr pedagogije i docent Filozofskog fakulteta u Beogradu, i Darko Ilić, predstavnik roditelja. Udruženje učitelja nije se odazvalo pozivu
Na simboličan način, tačno u 19.05 časova, počela je tribina Udruženja roditelja đaka osnovnih i srednjih škola. Po rečima dr Mirjane Negovanović, prof. anatomije u Medicinskoj školi „Dr Andra Jovanović“, a pre svega majke, želja roditelja je bila da se počne u vreme kada njihova deca izlaze sa časova i vraćaju se kući. Vreme koje nikako ne pogoduje njihovim psihofizičkim-sposobnostima kada je u pitanju praćenje nastave.
- Moramo ispoštovati i oslušnuti šta nam roditelji kažu. Moramo ih podržati u tome što su uz svoju decu. Tako će škola zaslužiti poštovanje i roditelja i đaka i zapravo obaviti svoju glavnu funkciju ““ funkciju podrške nekim velikim ljudima, dobrim ljudima da postanu odrasli ““ rekla je dr Vesna Vuković.
Naše školstvo reformiše se prema finskom modelu, što je nedavno izjavio i ministar prosvete. Osnovna ideja tog modela je da se u centar aktivnoti stavi dete i napravi škola prema meri deteta. Da bi se to ostvarilo neophodna je čvršća saradnja škole sa roditeljima i lokalnom zajednicom. Ona je, nakon poslednjih događanja u Šapcu, izostala.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa