28. novembar 2013.28. nov 2013.
KOCELjEVA

STRUJA ĆE SAČUVATI SELO

Već godinama unazad koceljevačka opština, ulaganjem prevashodno u vodo i elektro snabdevanje, pokušava da očuva sela i poboljša kvalitet života seoskog življa. Prošle nedelje je u selu Kamenica mala Jasikovac dobila decenijama iščekivan nov trafo i bolju struju. To je bio povod da se meštani ovog dela koceljevačke opštine okupe i sa onima koji su im pomogli proslave, kako kažu, za njih veoma značajan dan.
- Da smo ovaj trafo dobili pre 20 godina naša mala bi bila mnogo mlađa, ali nikad nije kasno. Naše učešće u ovom projektu kao meštana je bilo minimalno, a zahvalnost dugujemo predsedniku opštine, direktoru opštinske Direkcije za građevinsko zemljište, puteve i izgradnju kao i Elektrodistribuciji Šabac na razumevanju, jer ovaj trafo za nas vredi mnogo više od uloženih 7,5 miliona dinara - izjavio je opštinski javni pravobranilac Slobodan Vasić, rodom iz ovog zaseoka.
Jedan od najstarijih meštana Aleksandar Vasić seća se godine kada je ova mala prvi put dobila električnu energiju.
- Došao sam iz vojske 1967., godinu dana pre toga. Nismo imali struju ali se govorilo o nekakvom zajedničkom učešću građana i opštine. Moj otac je dao pet bagremovih stubova dužine 12 metara za bandere. Davali su ljudi od 2-10 stubova, zavisno od svojih mogućnosti. I dobili smo struju. Sećam se i prvog radija i televizije koje je te godine, kad je stigla struja, nabavio naš Zlaja Vasić, dugogodišnji predsednik Mesne kancelarije u Kamenici. Svako veče smo se kod njega okupljali i gledali televiziju. Bio je to naš bioskop. Struja je stizala od trafoa kod zadruge, a kasnije je napravljen trafo - svedoči o ovom periodu najstariji žitelj male Jasikovac.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa