28. novembar 2013.28. nov 2013.
ŠKOLA PRIMENjENIH UMETNOSTI

LjUBAVLjU PROTIV ZLA

Kolekcija od petnaest kaligrafskih radova učenika šabačke srednje škole na nedavno raspisanom literarnom i likovnom konkursu Spomen parka „Kragujevački oktobar“ u Kragujevcu osvojila specijalnu nagradu ““ diplomu i organizaciju izložbe radova u muzejskom prostoru naredne godine
Manifestacija ,,Dosta su svetu jedne Šumarice“™“™, posvećena streljanim učenicima 21. oktobra 1941. godine, održava se od 1976. godine u kragujevačkom Muzeju „21. oktobar“. Ove godine na konkurs sa temom na stihove Jovana Zivlaka: „Ne misliš na zlo, nego na ljubav“™“™ pristiglo je preko 1.800 radova iz 111 škola, 77 osnovnih i 34 srednje škole iz Srbije i Republike Srpske. Žiri u sastavu predsednik akademski slikar Nenad Ristović, kustos, i članovi istoričari umetnosti Jelena Davidović, viši kustos i Katarina Babić, kustos, nije imao nimalo lak zadatak da među brojnim radovima izaberu najbolje.
Učenici Škole primenjenih umetnosti po ko zna koji put pokazali su svoj talenat, kreativnost, ali i originalnost.
- Po oceni žirija, učenici Škole primenjenih umetnosti iz Šapca poslali su radove izuzetnog i ujednačenog kvaliteta, tako da nijedan nije mogao da se posebno izdvoji, mada svaki, naravno, poseduje individualne vrednosti. Zasluga za ovakav likovni kvalitet visokih umetničkih vrednosti učenika velikim delom pripada i predmetnom profesoru, gospođi Nataši Jovanović, koja podstiče učenike da se kreativno što smelije izraze. Zato je žiri doneo odluku da Školi primenjenih umetnosti u Šapcu dodeli svečanu diplomu, a profesorki, Nataši Jovanović zahvalnicu 29. novembra u Muzeju „21. oktobar“™“™ na svečanom uručenju nagrada, kome će kao gost prisustvovati i poznati pesnik, Jovan Zivlak, čiji su stihovi bili tema ovogodišnjeg konkursa. Takođe, organizator, na preporuku žirija, odlučio je da priredi izložbu radova ovih vrednih i talentovanih đaka u Muzeju „21. oktobar“ sledeće 2014. godine, kako bi se što veći broj ljudi upoznao sa njihovim radom ““ istakla je Jelena Davidović.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa