28. novembar 2013.28. nov 2013.
ODRŽAN TREĆI „JUVENTUS FEST“

RAPSODIJA MLADALAČKOG TALENTA

U subotu, 23. novembra, u organizaciji Učeničkog parlamenta Muzičke škole „Mihailo Vukdragović“ manifestacija okupila sedamnaest izvođača u tri kategorije ““ klasična, zabavna i narodna muzika. Laureat takmičenja Aneta Bijuklić
Pod motom „Radujemo se što smo mladi“ na dvočasovno putovanje od klasične do narodne izvorne muzike svojim sviranjem i pevanjem sve prisutne poveli su veoma talentovani učenici. Ovo je bila prilika, kako je istakao Aleksandar Tadić, predsednik Učeničkog parlamenta da se kroz zabavan i takmičarski karakter „Juventus festa“ predstave publici i na taj način steknu potrebno samopouzdanje kada su u pitanju nastupi.
Žiri u sastavu predsednica Branislava Đukanović, prof. gitare, Boris Jekić, prof. klavira, Goran Spasić, prof. teoretskih predmeta, i učenici Nikolina Jovanović i Momčilo Tomić imao je težak zadatak.
- Bio nam je veliki problem, naročito u ovoj trećoj kategoriji da podelimo bodove. Uspeli smo to. U prvoj kategoriji, klasična muzika, prvo mesto sa 98 bodova zauzeli su Salko Lekić i Filip Makević, sa bodom manje prvu drugu nagradu osvojila je Aneta Bijuklić, a prva treća sa 93 boda pripala je Aleksandru Grujiću. Kada su u pitanju druge nagrade prvu je osvojila Ivana Jovanić sa 88 bodova, a drugu drugu sa 86 podelili su Vuk Puzić i Milena Petrović. U kategoriji zabavne muzike sa 77 bodova treća druga nagrada dodeljena je Katarini Vračević, treća prva sa 78 bodova Aleksi Novakoviću, druga prva sa 81 Ivani Jovanić, prva treća sa 91 bodom Nikoli Panteliću, prva druga sa 92 boda Jovani Kokanović i prva prva sa 93 boda triu Jelena Živanović, Marta Vasić i Aleksandar Tadić. Najviše problema su nam napravili takmičari treće kategorije, tj. narodne muzike. Drugu drugu smo dodelili Anđelki Tomić sa osvojenih 83 boda, drugu prvu sa 85 bodova Jovani Kokanović, prvu treću sa 98 bodova Aleksandru Grujiću i Aleksandru Maksimoviću, prvu drugu sa 98 bodova Nikoli Dejkoviću, prvu prvu sa 100 bodova Aneti Bijuklić ““ rekla je prof. Branislava Đukanović.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa