28. novembar 2013.28. nov 2013.
IZMEĐU REDOVA

IDE ZIMA

Eto ga i decembar, samo što nije. A sa njim i sve ono što nose zimske čarolije. Deda Mraz već prikuplja prtljag, timari irvase, zateže sanke, pa eto i njega. E sad bi naši političari mogli malo da se odmore, da zastanu sa obećanjima. Kad već stiže Deda Mraz neka i on nešto naobećava Srbima. Njemu to i priliči.
Ali pre decembra dođe nekako 29. novembar, nekada veliki praznik, pa kad se sastave neradni dani, pa i neki radni, ih, ala je bilo. Neki su i tada odlazili na kojekakve egzotične destinacije ali malo kome su o tome pričali u svom drugarskom okruženju. Oni drugi su baš tih dana redili svinje, punili kobasice, stavljali meso i slaninu pod dim, onako drugarski. A oni treći, e oni su gledali šta ovi prvi i drugi rade, drugarski. Tako je to, uvek je ovde bilo Srba, Srba i Srba. Drugarski.
Dakle evo snega, džaba njega, kažu oni koji plaćaju grejanje a koji su se već nasankali. A oni koji se tek sad sankaju, oni se raduju. Srpska posla.
Decembar je ujedno i mesec dilema. Naime, sad u završnicu ulaze kojekakva razmatranja, razmišljanja, prebiranja, premišljanja, odabiranja, izabiranja, pregovaranja, procenjivanja, odlučivanja... kuda za Novu godinu. Razume se, oni proevropski nastrojeni, oni će se zaputiti diljem Evrope. Oni evroskeptični, e oni će se skleptati tu negde, gde su uostalom i do sada bili. Od starina vlada ona mudrost da treba znati izabrati.
I ovi dani s kraja godine imaju svoja obeležja. Izgleda da svako ima svoj dan. Tako je nedavno obeležen dan muškaraca. Iz nepouzdanih izvora se saznaje da su ga slavili i oni ženstveni.
Statističari tvrde da je potrošačka korpa sada premašila šezdeset hiljada dinara. Na koga li su mislili da nosi taj ceger.
Kažu naši zvanični organi da se sve one sporne privatizacije velikih kompanija, o kojima je zemlja brujala mesecima, neće naći pred sudom. Vele da nemaju validnih dokaza. Tako je to kod nas, uvek bude više očevidaca, takozvanih zaštićenih svedoka, a manje dokaza.
Ovih dana po“™apšeni neki koji su muljali nešto sa pšenicom i njenim skladištenjem. Pa su tako otkrili da u silosima onih što bi se reklo narodnih rezervi, nedostaje mnogo žita. Neki naši ljudi postali su ko “™tice, pozobaše sve.
Nadležni predlažu da se, valjda opet, privatizuju “Galenika“ i “Politika“. Ovi prvi su pravili lekove pa propali. Ovi drugi su prvo propali pa onda pili lekove. Eto!

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa