28. novembar 2013.28. nov 2013.

POKRETAČI NOVIH IDEJA

Kancelarija za mlade grada Šapca je po prvi put učestvovala u projektu „Nenj Leaders Conference“ , u organizaciji udruženja studenata AIESEC Serbia, 14. i 15. novembra ove godine u Narodnoj banci Srbije. Cilj ovog projekta je stvaranje novih lidera koji će biti pokretači novih ideja i agenti pozitivnih promena u svojoj sredini.
Konferenciji je prisustvovalo više od 190 delegata, a svaki se u svoje rodno mesto vratio spreman da pokrene svoju okolinu i promeni stvari na bolje. Konferenciji u Beogradu prethodili su „Lead- Up“ - ovi, jednodnevne radionice koje su u učesnicima budile skrivene liderske osobine i sposobnosti i osposobljavale ih da poseduju lidersko mišljenje, način razmišljanja i stav. Čitav projekat podržan je od Ministarstva omladine i sporta, te je jedan od govornika na konferenciji bio i Nenad Borovčanin, koji je učesnicima poručio: “Mladi lideri treba da zadrže hladne glave, da im je srce vrelo i da imaju jake i čiste ruke“ . Sadržaj konferencije bio je raznovrsan, a sve to u nastojanju da se delegati ohrabre i da im se olakša put liderstva.
Konferencija je trajala dva dana i sastojala se, između ostalog, i iz poučnih i korisnih radionica, panel diskusije sa veoma uspešnim liderima- „Ernst & Young“ i „Atria“ , i bloka vizije novih lidera, gde su mladi podstaknuti da uzmu INICIJATIVU u svoje ruke i svoju INSPIRACIJU pretoče u IDEJU. U želji da novi lideri uče iz tuđeg iskustva, kako bi pravili što manje grešaka na svom putu, najbolji među najboljim liderima u svojoj klasi pozvani su da govore o svom radu, uspehu i trudu koji su uložili. Neki od govornika bili su Vesna Dedić, voditeljka emisije „Balkanskom ulicom“; srebrna olimpijka Ivana Maksimović; Dejan Nikolić, čovek koji je osnovao „Njuz.net“ - vesti u ogledalu; Nina Miloš, jedna od začetnika humanitarne akcije“ Solidarna klopica“ i još mnogo govornika brednih i gledanja i slušanja.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa