5. decembar 2013.5. dec 2013.
FUDBAL

SARADNjA ZA NOVE TALENTE

Na konferenciji održanoj prošlog utorka FK Savacium i FK Partizan Beograd, najavili su nastavak saradnje ova dva kluba u cilju praćenja talentovanih igrača, a u svemu prema ranije napravljenom sporazumu o saradnji. Predstavnici dva kluba nisu krila zadovoljstvo u želji da nacionalni fudbal napreduje, a dečaci iz Šapca svoju karijeru nastave u renomiranom klubu. Do sada Savacium je već iznedrio nekoliko superligaša a na konferenciji za novinare, trener mlađih kategorija, Zoran Kokanović je istakao:
- Drago mi je da su iz našeg pogona četiri igrača u Partizanu, i nadam se da će biti još kvalitetnih igrača koji mogu svoju karijeru da nastave u velikom klubu.
Zvaničnu promociju imali smo na sporskom kompleksu „Teleoptik“, sa još 12 klubova iz većih gradova Srbije kada smo i napravili ovaj vid saradnje, u želji da imamo mrežu klubova kako bi kvalitetnu decu pratili, a kasnije doveli u Partizan da prave svoju karijeru. Akcenat nam je na omladinskoj mreži i mislim da smo pokazali da imamo viziju jer smo iz naše škole nekoliko igrača plasirali u velike klubove. Želja nam je da neke stvari unapredimo a naša saradnja otvara takve mogućnosti. Partizan je klub koji deci pruža šansu da se iskažu, a kasnije i mogućnost da zaigraju u inostranstvu u velikim klubovima. Svaka generacija treba da podari dobrog igrača iz klubova sa kojima imamo saradnju kako bi jednog dana zaigrali za prvi tim Partizana, rekao je Momčilo Vukotić nekadašnji fudbalski as.
Saradnja sa klubovima treba da ima za cilj razmenu iskustava, organizovanje turnira, da se takmiče u kampovima, uz stručan rad i nadzor. Treneri će posećivati ekipe i pratiti decu. Na ovaj način promovisaće se i Partizanova škola fudbala i klub a privući će se i više dece u klubovima po Srbiji.
Trener mlađih ekipa Partizana, Zoran Mamić ističe da na svakom koraku ima talenata, i da na vreme treba obratiti pažnju na njih, kako bi se njihov kvalitet nadograđivao u dobroj školi kao što je Partizanova. Poznavaoci fudbala znaju da je naša škola među najboljim u Evropi, odnosno druga, posle čuvene Ajaksove škole fudbala.
U očekivanju dugoročne saradnje Šabac bi mogao da iznedri nove velike talente, poput Đukića, Riznića i drugih. Fudbaleri srećno!

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa