5. decembar 2013.5. dec 2013.
SARADNjA INSTITUCIJA

„JANKOVCI“ U KRUGU 10

Članice šabačke likovne grupe „Krug 10“ i Željka Bojić, učiteljica u Osnovnoj školi „Janko Veselinović“ iz Šapca, pokrenuli su saradnju sa ciljem da učenici ove škole osete čar stvaranja u likovnom ateljeu, da kroz radionice savladaju različite likovne tehnike i druže se sa likovnim umetnicima. U aktivnosti su uključeni učenici 3/3 odeljenja „Jankove“ škole. Svetlana Žegarac učenike je ovoga ponedeljka dočekala rečima dobrodošlice i ukratko ih upoznala sa aktivnostima likovne grupe. Đaci su pogledali stalnu postavku radova, a zatim im je slikarka Slavica Ilić pokazala kako nastaju kolaži od suvog lišća. „Jankovci“ su se sa velikim zadovoljstvom priključili radionici. Dugogodišnje prosvetarsko iskustvo Svetlane Žegarac doprinelo je da sva deca budu uključena u rad, a u tome su pomogle i članice grupe Goca Manojlović i Anđa Veselinović.
Dogovorena je dalja saradnja, kroz koju bi deca stvarala zajedno sa umetnicama. Postoji i mogućnost organizovanja zajedničke izložbe radova nastalih u okviru ovih aktivnosti u galeriji udruženja. Ovaj pilot projekat, ukoliko naiđe na finansijsku podršku lokalne sredine, mogao bi da zaživi i pruži mogućnost i drugim mališanima da uživaju u stvaranju i druženju.
Škola „Janko Veselinović“ ovom aktivnošću nastavila je intenzivnu saradnju sa skoro svim institucijama, organizacijama i udruženjima na prostoru Gradske uprave Šabac, i zato je postala jedna od najangažovanijih gradskih osnovnih škola u svim oblicima saradnje na nivou lokalne zajednice.

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa