5. decembar 2013.5. dec 2013.
KOCELjEVA

NAGRADE ZA ANASTASIJU I TEODORU

Na prošlonedeljnom DRISAMAFEST, koji se održava u Zvorniku u Republici Srpskoj, učenice OŠ “Mića Stanojlović“ iz Koceljeve, Anastasija Antonić i Teodora Dajić, imale su veoma zapažene nastupe. U muzičkom segmentu ovog dečjeg festivala jedanaestogodišnja Anastasija je za interpretaciju pesme “Paparaco“ osvojila treću nagradu i plaketu, dok je dve godine starija Teodora dobila specijalnu nagradu i plaketu za izvođenje kompozicije “Piši mi“.
Ovaj festival okuplja talentovanu decu različite jezičke i verske pripadnosti što je od značaja za razvijanje uzajamnog razumevanja i tolerancije. Deca se takmiče iz oblasti literarnog, likovnog kao i muzičkog dela koji se odnosi na interpretaciju savremene dečje pesme.
- Odabrani solisti uz pratnju hora i plesnih grupa izvode po jednu savremenu pesmu za uzrast od 7-13 godina. U revijalnom programu nastupaju deca sa posebnim umetničkim darom, koja svojim umećem prevazilaze svoju generaciju. Umetnički direktor festivala je Jovan Adamov a voditelj Minja Subota, nama znane kao velike i cenjene ličnosti iz dečjeg sveta muzike - rekao je profesor muzičke kulture u koceljevačkoj osnovnoj školi Ivan Marković i dodao da se i ove godine ova škola predstavila sa svojim muzičkim talentima koji su imali više nego zapažene nastupe i osvojili nagrade.

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa