5. decembar 2013.5. dec 2013.
KRUPANj NA OTVARANjU 7. MEĐUNARODNE KONFERENCIJE

DEPONIJE I UPRAVLjANjE OTPADOM

Zahvaljujući Nemačkoj organizaciji za međunarodnu saradnju, a u okviru GIZ IMPACT projekta, omogućeno je učešće predstavnika opštine Krupanj, kao jedne od pet pilot opština u okviru ovog projekta na 7. Međunarodnoj konferenciji „Održive deponije i upravljanje otpadom“ koja je održana u Novom Sadu.
U Skupštini AP Vojvodine otvorena je ova značajna konferencija, koja ima za cilj razmenu iskustava između domaćih i međunarodnih stručnjaka u oblasti rešavanja pitanja otpada i njegovog pametnog korišćenja.
Ovaj međunarodni skup održava se u organizaciji Međunarodne asocijacija za upravljanje otpadom-ISA, Asocijacije za upravljanje čvrstim otpadom Srbije-SeSNjA, Fakulteta tehničkih nauka, Univerziteta u Novom Sadu, Departmana za inženjerstvo zaštite životne sredine i zaštite na radu uz podršku Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ.
Stručnjaci iz Nemačke, Austrije, Rumunije, Mađarske i drugih evropskih zamalja ukazali su i na propuste, koji su napravljeni u oblasti upravljanja otpadom, a koje Srbija može da izbegne.
Skup je otvorio dr Slobodan Puzović, pokrajinski sekretar za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine, koji je izrazio zadovoljstvo partnerskim okupljanjem, koje može doneti rešenja za jedan od najvećih problema koje imamo i izazova u oblasti životne sredine ““ upravljanje otpadom.
Ova konferencija je ujedno i uvertira za svetsku konferenciju za upravljanje otpadom koja će biti održana u Novom Sadu 2016. godine, u organizaciji Međunarodnog udruženja za upravljanje otpadom (ISNjA) i Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa