5. decembar 2013.5. dec 2013.
KOCELjEVA

OPSTALA SUDSKA JEDINICA

Od početka naredne godine u Srbiji će početi da funkcioniše nova mreža sudova kojom je, s jedne strane povećan broj osnovnih sudova a s druge smanjen broj sudskih jedinica. Nedavno je u Skupštini Republike Srbije usvojen amandman koji je zadržao sudsku jedinicu na području Koceljeve, za ovu i opštinu Vladimirci.
Sudska jedinica u Koceljevi godišnje ima više od dve hiljade overa dok se suđenja svakodnevno obavljaju. Svi se slažu u oceni da bi nastavak tendencija izmeštanja bilo koje institucije iz manjih opština, a samim tim i iz koceljevačke, ozbiljno narušilo kvalitet života lokalnog stanovništva.
Prema oceni predsednika opštine Veroljuba Matića opstanak sudske jedinice u Koceljevi veoma je značajan, prvenstveno za investitore, koji ulažu na ovom području.
- Dimenzija suda obično se meri prema građanima, privredi, ustanovama, institucijama itd. ali čini se da ona ima jednu dubinsku dimenziju. Opštine koje imaju sudove, imaju nešto mnogo više u odnosu na one druge, tako da mislim da je opstanak suda u Koceljevi od neprocenjive vrednosti. Najveći dobitnik je opština, drugi dobitnici su radnici koji rade u ovoj sudskoj jedinici a zatim privreda. Ono što treba da uradimo i ovde i u Vladimircima jeste da opravdamo ulogu te sudske jedinice a to se najbolje radi svojim radom, jer se radno mesto brani radom - izjavio je Matić.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa